«Μόλις σκότωσες την τρόικα» φέρεται να είναι αυτό που ψιθύρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Γιάνη Βαρουφάκη στο τέλος της συνέντευξης Τύπου κατά την ο οποία ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ενώπιον του επικεφαλής του Eurogroup ότι κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην ζητήσει παράταση του προγράμματος και να μην συνεχίσει τη συνεργασία με την τρόικα.

Είναι τα τελευταία δευτερόλεπτα της συνέντευξης όταν ο κ. Βαρουφάκης, που είχε το λόγο, αναφέρει: «Η κυβέρνησή μας θα πορευτεί με γνώμονα την καλύτερη δυνατή συνεννόηση με τους θεσμοθετημένους, νόμιμους θεσμούς της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αλλά με μια τριμερή επιτροπή που στόχο έχει την εφαρμογή ενός προγράμματος του οποίου εμείς θεωρούμε ότι τη λογική είναι αντιευρωπαϊκή, με αυτή που σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι σαθρά δομημένη επιτροπή, δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε».

Ακολουθεί μικρή καθυστέρηση για τη μετάφραση και κατόπιν ο κ. Ντάισελμπλουμ βγάζει τα ακουστικά κάνοντας ένα μορφασμό, στρέφεται προς τον έλληνα υπουργό Οικονομικών λέγοντας κάτι, οι δύο άνδρες σηκώνονται, ο κ. Βαρουφάκης τείνει το χέρι του για χειραψία και καθώς ο Ολλανδός τείνει το χέρι με καθυστέρηση για μία μάλλον βεβιασμένη χειραψία και ψιθυρίζει -σύμφωνα με παριστάμενους- «Μόλις Σκότωσες την τρόικα». Ο κ. Βαρουφάκης αντιδρά λέγοντας επίσης κάτι σαν «ουάο!» και οι δύο άνδρες απομακρύνονται χωρίς να ανταλλάξουν άλλη λέξη.