Μήνυμα συνεργασίας στον τουριστικό κόσμο έστειλαν οι νέοι πολιτικοί προϊστάμενοι στο χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Η προοπτική σήμερα που ανοίγεται είναι μόνο θετική», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας ότι ο τουρισμός «είναι τεράστιος τομέας για την ελληνική οικονομία» και εκπροσωπεί το 18% των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο ίδιος εξήρε το έργο της απερχόμενης υπουργού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθούν στο έπακρο τα θετικά σημεία του τομέα, θέτοντας ως προτεραιότητα έναν αναπτυξιακό νόμο με σαφήνεια και την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η χωροταξία, το φορολογικό, τα εργασιακά και η εποχικότητα.

«Σκεφτόμαστε έναν τουρισμό 12 μηνών», δήλωσε και χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Αθήνας σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να αναβιώσουμε τους προορισμούς, να αναδείξουμε τον πολιτισμό, να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας και να τα αναδείξουμε». Και κατέληξε: «Ερχόμαστε να χτίσουμε πάνω στα θετικά. Να διορθώσουμε ότι χρειάζεται και να αναπτύξουμε τον τουρισμό με την καλύτερη δυνατή επικοινωνία και διάλογο με την τουριστική κοινότητα».

«Θέλουμε 12 μήνες τουρισμό, περισσότερους τουρίστες και ευχαριστημένους επισκέπτες», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Ελενα Κουντουρά, λέγοντας ότι ο τομέας είναι βασικός πυλώνας για τη στήριξη της οικονομίας. Και διαβεβαίωσε ότι «θα ακούσουμε τις προτάσεις όλων, θα μιλήσουμε με τους αρμόδιους φορείς και θα συνεργαστούμε με όλους όσοι θέλουν να συνεισφέρουν για την επιτυχία των στόχων μας».

Από την πλευρά της η απερχόμενη υπουργός δήλωσε «περήφανη για τα αποτελέσματα που παράξαμε», δήλωσε ωστόσο προβληματισμένη για τη «θεσμική υποβάθμιση» του υπουργείου και την ενσωμάτωσή του στο νέο «υπερυπουργείο» Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Η ίδια τόνισε στους νέους υπουργούς το «εξαιρετικά δύσκολο έργο» που έχουν μπροστά και «τις οριακές καταστάσεις» που θα αντιμετωπίσουν σύντομα.