Την ανάγκη να υπάρξει ένα επενδυτικό σοκ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της ανεργίας, επεσήμανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στοBloombergTV ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης, προτείνοντας παράλληλα τη δημιουργία μίας ολιγομελούς ομάδας υπό τον ίδιο τον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα την άμεση προώθηση των επενδύσεων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Περιστέρης τόνισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
* Για το αποτέλεσμα των εκλογών: «Είναι θετικό που πολύ γρήγορα σχηματίζεται κυβέρνηση κι αποφεύγεται το ενδεχόμενο νέων εκλογών».
* Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας είναι η ανεργία και δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την καταπολέμηση της.Εκείνο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία είναι ένα επενδυτικό σοκ με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας.Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η επιχειρηματική δραστηριότητα που δημιούργησε και δημιουργεί θέσεις εργασίας».
* «Από τη στιγμή που, όπως έχει ανακοινωθεί, ο πρωθυπουργός θα αναλάβει υπό τον άμεσο έλεγχο του μια σειρά αρμοδιοτήτων, πρέπει να εξεταστεί και η δημιουργία μιας ολιγομελούς και αποτελεσματικής ομάδας ανθρώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, η οποία θα έχει ως έργο της τη διευκόλυνση των επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά εκείνων των επενδύσεων που αυξάνουν τις εξαγωγές ή μειώνουν τις εισαγωγές».
* Για το αν θα ήταν προτιμότερη για τις επιχειρήσεις και την Ελλάδα γενικότερα μια ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ: «Δεν είμαι ειδικός σε θέματα μακροοικονομίας, ωστόσοδεν βλέπω πως μιαενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώδενθα ήταν καταστροφική και για τις επιχειρήσεις και για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων».