Την άποψη ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν καταστροφική για τη χώρα, εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, χθες Τρίτη μιλώντας στον ιρλανδικό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

Σύμφωνα με το Reuters, η επικεφαλής του ΔΝΤ ρωτήθηκε για το εάν μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική για την ευρωζώνη, διευκρίνισε ωστόσο πως αυτό δεν είναι ούτε νομοθετικά εφικτό , ούτε προς το συμφέρον της χώρας.

«Καταρχήν κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται βάσει των κανόνων της ζώνης του ευρώ και στη συνέχεια, πιστεύω ότι θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα», απάντησε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας προ ημερών στο Council on Foreign Relations στην Ουάσιγκτον η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε αναφέρει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όποιος και αν είναι ο νικητής των εκλογών.

Όπως είχε τονίσει, το ΔΝΤ αναμένει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου για να ξαναρχίσει τις συζητήσεις με την όποια κυβέρνηση προκύψει στην Ελλάδα, ενώ είχε ξεκαθαρίσει ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν, ώστε η ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί με βιώσιμο και συνεκτικό τρόπο.