Την πρώτη δεκαετία συμπληρώνει εφέτος η έκθεση HORECA, η οποία φιλοξενεί περισσότερες από 500 κορυφαίες προμηθευτικές επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου και λαμβάνει χώρα από τις 6 έως τις 9 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Μetropolitan Expo.
Στη διάρκεια της HORECA 2015 (www.horecaexpo.gr) θα πραγματοποιηθούν κορυφαίες θεσμικές, διαγωνιστικές, εκπαιδευτικές και άλλες εκδηλώσεις, καθώς και ένα ξεχωριστό event, το εντυπωσιακό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ibrik (καφές σε μπρίκι) που θα διεξαχθεί στις 6 Φεβρουαρίου. Δεκάδες δεξιοτέχνες baristi από όλο τον κόσμο πρόκειται να διαγωνισθούν στην παρασκευή καφέ με μπρίκι παρουσιάζοντας το ειδικό «τελετουργικό» τους πρόγραμμα.
Στο πλαίσιο της έκθεσης το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΞΕΕ) πραγματοποιεί την καθιερωμένη ετήσια Γενική του Συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων C1 του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo. Επιπλέον το ΞΕΕ σε μεγάλη εκδήλωση θα παρουσιάζει τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», μέσα από τα τοπικά προϊόντα της κάθε περιοχής και τα χαρακτηριστικά τους εδέσματα. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση που αφορά στον Ελληνικό Γαστροτουρισμό και συγκεκριμένα στο «Εργο της Γαστρονομίας στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού».
Ηδη από τον Ιούλιο του 2014 έχει εξαντληθεί κάθε διαθέσιμο τετραγωνικό μέτρο από τα συνολικά 45.000 του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo και όπως τονίζει ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας FORUM ΑΕ κ. Νίκος Χουδαλάκης «οι ευρύτεροι κλάδοι του τουρισμού και της εστίασης δείχνουν ακόμα και σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, τη δύναμη και την ανθεκτικότητά τους. Η έκθεση HORECA έρχεται να επιβεβαιώσει την σταθερή βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ελληνικού τουρισμού και την ανάπτυξη του κλάδου εστίασης, με την ψήφο εκατοντάδων εκθετών και δεκάδων χιλιάδων εμπορικών επισκεπτών που θα φιλοξενήσει στην επετειακή της διοργάνωση».
Ανανεωμένες οι παράλληλες εκδηλώσεις
Με «νέο πρόσωπο» θα παρουσιασθούν και οι παράλληλες εκδηλώσεις της HORECA. Οι εκδηλώσεις που αποτελούν ένα σημαντικό επαγγελματικό εργαλείο για τους εμπορικούς επισκέπτες, εμπλουτίζονται σημαντικά σε περιεχόμενο και αναβαθμίζονται ουσιαστικά ώστε να καλύψουν το ευρύ φάσμα των νέων παγκόσμιων τάσεων.