Ο όμιλοςOlympia Development, συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού, δραστηριοποιείται για περισσότερα από33 χρόνια στην ελληνική και τουλάχιστον 20 χρόνια στη διεθνή αγορά. Με επιχειρηματική δράση που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον, στηρίζει σταθερά την εγχώρια αγορά και την εθνική οικονομία προσφέροντας περισσότερες από5.500 θέσεις εργασίας. Οι τομείς δραστηριοποίησης του ομίλουOlympia περιλαμβάνουν την αλυσίδα καταστημάτωνPublic, τηνεταιρείαδιανομής προϊόντων τεχνολογίαςWestnet Distribution και τη βιομηχανία αποθήκευσης ενέργειαςSunlight.Η τελευταία κατατάσσεται στουςισχυρότερους παίκτες παγκοσμίως στον κλάδο της. Τέλος, τον εξωστρεφή προσανατολισμό του ενισχύει η πολωνικήεταιρεία κινητής τηλεφωνίαςPlay.
Ισχυρός παίκτης


Με την εξωστρέφεια ως αναγκαία προϋπόθεση για την τόνωση της εγχώριας επιχειρηματικής δραστηριότητας και την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας, ο όμιλος συνέχισε αμείωτο το επενδυτικό του πλάνο και το 2014. Συγκεκριμένα στο διάστημα αυτό προσέθεσε11 νέα καταστήματα στην αλυσίδαPublicκαι υλοποίησε επένδυση ύψους 31 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία τηςSunlight Recycling, της πλέονσύγχρονης μονάδας ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ευρώπη. Παράλληλα μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς οίκους τεχνολογίας η Westnet Distribution κατάφερε να διευρύνει σημαντικά τα μερίδιά της σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων που εμπορεύεται ισχυροποιώντας έτσι τη θέση της στην ελληνική αγορά.Τέλος, στην επίτευξη των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης του ομίλου συνέβαλε η πολωνικήPlayσημειώνοντας μερίδιο που ξεπερνά το 20% στη μεγαλύτερη αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
Οι θυγατρικές


ΤαPublic μέσα από ένα μοναδικόconceptαποτελούν Νο 1 προορισμό για προϊόντα τεχνολογίας, πολιτισμού και επικοινωνίας. Συνδυάζοντας το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης του επισκέπτη με την ευρύτατη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών έχουν καθιερωθεί ως «lovebrand» στη συνείδηση του κοινού. Το 2014 η αλυσίδα δημιούργησε 11 νέα καταστήματα και 350 νέες θέσεις εργασίας συμβάλλοντας στην αύξηση της απασχόλησης. Συνολικάη αλυσίδαδιαθέτει 49φυσικά και δύο ηλεκτρονικάκαταστήματα στην Ελλάδα καιστην Κύπροαντίστοιχα.
Η Play δραστηριοποιείται στην αγορά της Πολωνίας τα τελευταία επτά χρόνια και θεωρείται η Νο1 εταιρεία σε ανάπτυξη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη. Το 2014 διακρίθηκε για τη δυναμική τουbrandτης και για την επιτυχημένη εμπορική πολιτική της. Αυτή τη στιγμή διατηρεί μερίδιο αγοράς της τάξεως του 20%, ενώ το 2014 κατάφερε να ξεπεράσει τα 12 εκατ. συνδρομητές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι θεωρείται ηγέτις της αγοράς και στον τομέα της φορητότητας.
ΗWestnetDistributionδιαθέτει πολύχρονη παρουσία στη διανομή προϊόντων τεχνολογίαςITκαιMobility. Διατηρώντας ευελιξία στη δομή και στις διαδικασίες της, επικεντρώθηκε στην παροχή υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών της και στην αύξηση των μεριδίων της. Προς την κατεύθυνση αυτή δημιούργησε εμπορική διεύθυνσηmobilityη οποία σε λιγότερο από έναν χρόνο απέκτησε μερίδιο μεγαλύτερο από 50% στον κλάδο διανομής. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει ηγετικές εταιρείες της παγκόσμιας αγοράς, όπως ηAsus,D-Link, HP, Lenovo, LGMicrosoft, Philips καιSamsung.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ