«Καταλαβαίνω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο» ήταν το σχόλιο του Όλι Ρεν, σε ερώτηση του Δημ.Παπαδημούλη πώς σχολιάζει την «εκστρατεία φόβου» ότι εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σημαίνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Η ψύχραιμη -και συνάμα δεσμευτική για τον ΣΥΡΙΖΑ- τοποθέτηση του πρώην Επιτρόπου Οικονομίας και νυν αντιπροέδρου της Κομισιόν Όλι Ρεν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κλίμα φόβου και πανικού που δημιουργούν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου επικαλούμενα συχνά δηλώσεις και αναλύσεις αξιωματούχων των Βρυξελλών που όμως «θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους». Μετά δε τις δηλώσεις Γιούνκερ, αλλά και Μοσκοβισί που θεωρήθηκαν ανοιχτή παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας, ο Ρεν αποκαθιστά -εν μέρει έστω- την ομαλότητα και την εικόνα των Βρυξελλών.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και απευθυνόμενος στον πρώην Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το ευρώ, και νυν Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Όλι Ρεν, είπε τα εξής:

«Κύριε Ρεν αυτές τις μέρες αναπτύσσεται μια κινδυνολογία και μια προπαγάνδα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πιθανότατα επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και μια μεγάλη καταστροφή για την ίδια την Ευρωζώνη. Πώς σχολιάζετε αυτή την εκστρατεία φόβου;»

Η απάντηση του Όλι Ρεν ήταν η εξής: «Ευχαριστώ για την ερώτηση κύριε Παπαδημούλη. Η Ελλάδα είχε κάποιες δυσκολίες στο παρελθόν, τώρα πάλι αυτές αυξάνονται. Δεν έχω καμία διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική σας πολιτική και στα εσωτερικά πολιτικά σας πράγματα, όμως καταλαβαίνω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο.»

» Επίσης, κατανοώ ότι είναι μεγάλο το βάρος του χρέους, θα πρέπει να προχωρήσει λοιπόν σε μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα, κοιτώντας τι θα γίνει και με τα δάνεια που επίσης προχωρούν, όχι αντλώντας αναγκαστικά από κεφάλαια».