Στον Ομιλο εταιριών Costa Navarino συμμετέχει πλέον ο όμιλος Olayan, ως τέταρτος ισότιμος μέτοχος με κάθε έναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα επιταχύνει την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και των άλλων τριών περιοχών του προορισμού, οι οποίες περιλαμβάνουν ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τουριστική κατοικία και γκολφ. Τα ακριβή σχέδια και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωσή τους στο πρώτο τρίμηνο του 2015. Επικεφαλής των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα παραμένει ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Ο σαουδαραβικός κολοσσός αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους διεθνώς, με παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και συμμετοχή σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας τη μακροχρόνια στρατηγική του τοποθέτηση στη χώρα. Η οικογένειαΟλαγιάνμε περιουσία που υπολογίζεται κοντά στα 12 δισ. δολάρια από το αμερικανικό περιοδικό Forbes, έχει από παλιά δεσμούς με την Ελλάδα, καθώς ήδη από τη δεκαετία του 1970 έχει μεταφέρει στη χώρα το μεγαλύτερο τμήμα της διεθνούς δραστηριότητας της, το οποίο μέχρι τότε στεγάζονταν στη Βηρυτό.

Οι δύο όμιλοι μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα για την μακροπρόθεσμη και αειφόρο ανάπτυξη της Costa Navarino και της Μεσσηνίας. Η επένδυση που υλοποιείται από το 1997 είχε συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 1,2 δις ευρώ και στόχο να γίνει η Μεσσηνία ένας από τους πιο ποιοτικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Σήμερα στο πρώτο τουριστικό συγκρότημα Navarino Dunes, λειτουργούν δύο ξενοδοχεία, το The Westin Resort και το The Romanos, a Luxury Collection Resort. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η ανάπτυξη 45 τουριστικών κατοικιών στο Navarino Dunes. Υπάρχει έκδηλο αγοραστικό ενδιαφέρον και στόχος είναι μέσα στο 2015 να προχωρήσει η κατασκευή των πρώτων κατοικιών.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕΜΕΣ, φορέας ανάπτυξης και λειτουργίας τηςεπένδυσης στη Μεσσηνία, η συγκεκριμένη συνεργασία «καταδεικνύει την επιτυχία της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης που αντιπροσωπεύει η Costa Navarino και που την έχει θέσει ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς προορισμούς στην Ευρώπη». Την ίδια ώρα, η ένταξη του Ομίλου Olayan εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει θετικά και στην «επενδυσιμότητα» στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, πέρα από την αναγνωρισιμότητα που έχει ήδη εξασφαλίσει ως προορισμός. Εξάλλου οι πρώτες κινήσεις έχουν ήδη γίνει, με τον όμιλο Grace Hotels να προχωρά στην κατασκευή της νέας του ξενοδοχειακής μονάδας έξω από την Καλαμάτα, η οποία θα λειτουργήσει το 2017, με 125 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, καθώς και 40 βίλες προς πώληση.