Μία νέα επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά όγκου παραγωγής στην Ελλάδα και τη μετατροπή του εργοστασίου της Παπαστράτος σε εξαγωγικό κέντρο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες ανακοίνωσε η Philip Morris.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ. κ. Νικήτα Θεοφιλόπουλο και τον Αντιπρόεδρο της Philip Morris International, επικεφαλής των εργοστασίων της PMI στην Ευρώπη, κ. Μάσιμο Αντολίνα.
Στη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν στον κ. Σκρέκα την απόφαση της Philip Morris International να υλοποιήσει μια νέα επένδυση, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ με σκοπό τη μετατροπή του εργοστασίου της Παπαστράτος σε εξαγωγικό κέντρο.
Η εταιρεία, μεταξύ άλλων, πρόκειται να εγκαταστήσει 7 νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και μία νέα υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας καπνού, για την οποία θα απαιτηθούν εργασίες επέκτασης σε μια πτέρυγα του εργοστασίου.
Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, ο συνολικός όγκος παραγωγής του εργοστασίου θα διπλασιαστεί και η πρόσθετη παραγωγή θα κατευθυνθεί σε εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη.
Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2015.
Ο κ. Σκρέκας εξέφρασε την υποστήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης σε επενδυτικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή της Παπαστράτος _ Philip Morris International, οι οποίες υποστηρίζουν το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και δίνουν το στίγμα της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της εταιρείας ότι η κυβέρνηση έχει ως πρωταρχικό μέλημα τη διαμόρφωση ενός υγιούς και σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, φιλικού στις επενδύσεις. Στόχος της κυβέρνησης –τόνισε – ο κ. Σκρέκας είναι να υπάρξει βιώσιμη και διατηρήσιμη αύξηση του κοινωνικού μερίσματος από το επιχειρείν.
«Είναι σαφές ότι οι προσπάθειές μας για έξοδο από την κρίση και προσέλκυση επενδύσεων φέρνουν καρπούς. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μια εταιρεία παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως η Philip Morris International μέσω της Παπαστράτος, εξακολουθεί να τιμά τη χώρα μας και να είναι αρωγός μας στις προσπάθειες που κάνουμε για να βγούμε από την κρίση» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.
«Σε συνέχεια των επενδύσεων που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, αποφασίσαμε μία νέα επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά όγκου παραγωγής στην Ελλάδα και τη μετατροπή του εργοστασίου της Παπαστράτος σε εξαγωγικό κέντρο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες η Philip Morris International παραμένει σταθερή και συνεπής στη δέσμευσή της στη χώρα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αντολίνα.
«Με τη νέα μας επένδυση δίνουμε εξαγωγικό προσανατολισμό στο εργοστάσιό μας, καθιστώντας το ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και δημιουργώντας ταυτόχρονα μικρό αριθμό νέων. Επίσης, συνεισφέρουμε σημαντικά και στην ενίσχυση του εξαγωγικού έργου της χώρας μας. Η εταιρεία μας βγαίνει πλέον από την κρίση δυνατότερη και εύχομαι, με την αρωγή όλων μας, το ίδιο να συμβεί και για τη χώρα μας σύντομα» ανέφερε, τέλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Θεοφιλόπουλος.