Στο σημερινό Euroworking Group στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Τάσο Αναστασάτο. Τον σχετικά άπειρο σε αντίστοιχες διαβουλεύσεις γενικό γραμματέα συνοδεύει ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Σταύρος Παπασταύρου.

Στο Euroworking Group που συνεδριάζει θα κριθεί το τι θα ισχύσει για τη χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου 2015 και ειδικά για το εάν το υφιστάμενο πρόγραμμα θα παραταθεί και για πόσο χρόνο.

Κομισιόν: Εντατικές και εποικοδομητικές οι συνομιλίες ελληνικής πλευράς-τρόικας

«Εντατικές και εποικοδομητικές» χαρακτηρίζονται από την Κομισιόν οι συνομιλίες που είχε η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με την τρόικα στο Παρίσι.

«Είχαμε εντατικές και εποικοδομητικές συνομιλίες σε τομείς – κλειδιά, όπου αναμένονται μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο της αξιολόγησης», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα και πρόσθεσε πως ο διάλογος θα συνεχιστεί και πως στόχος είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε να απαντήσει πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα και αν υπάρχει ακόμα χρόνος για επίτευξη συμφωνίας έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.