Την πρώτη χρηματοδότηση που παρέχεται σε ελληνική ιδιωτική επιχείρηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), εξασφάλισε η Pharmathen, για την ενίσχυση του προγράμματος ερευνάς και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων.

Η χρηματοδότηση που θα λάβει η εταιρεία είναι ύψους 25 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσα στα επόμενα πέντε έτη, ενώ η Pharmathen θα τα επενδύσει για την ενίσχυση – μέσω της έρευνας – της ανάπτυξης νέων φαρμακευτικών προϊόντων και τεχνολογιών.

Η συμφωνία αυτή, θα ενδυναμώσει περαιτέρω τη συνεργασία της Pharmathen με τους Ευρωπαίους και τους εγχώριους προμηθευτές, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της προστιθέμενης αξίας στα παραγόμενα στην Ελλάδα βιομηχανικά προϊόντα.

Η χρηματοδότηση προς τη Pharmathen είναι η πρώτη οικονομική συναλλαγή της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα μέσω της υποστήριξης του προγράμματος «InnovFin – EU Finance for Innovators» και την οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δια μέσω του προγράμματος Ηοrizon 2020 Financial Instruments.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το πρόγραμμα “InnovFin – EU Finance for Innovators” είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να στηρίζει την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση εταιρειών, με απώτερο σκοπό να γεφυρωθεί το χάσμα της καινοτομίας που υπάρχει ανάμεσα στις χώρες Ε.Ε. και την Αμερική.