Με την συμμετοχή σημαντικών εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Αθήνας εταιρειών, αλλά και κορυφαίων ναυτιλιακών εταιρειών εισηγμένων στο NASDAQ και το NYSE, την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, ανοίγει τις πόρτες του το ετήσιο επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνεται από την Capital Link, σε συνεργασία με το NYSE Euronext και μεγάλες διεθνείς τράπεζες και οργανισμούς.
Παρέχει στους ξένους επενδυτές μια εκτεταμένη δυνατότητα επαφών μέσω one-to-one συναντήσεων με εισηγμένες και μη εταιρείες καθώς και με τα μέλη της Ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας. Στο πλαίσιο του επενδυτικού συνεδρίου , το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link θα διοργανώσουν ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης», την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, 2014, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία θα χτυπήσει την ημέρα εκείνη το καμπανάκι της λήξης των εργασιών του Χρηματιστηρίου.
Οι εταιρείες που συμμετέχουν αφορούν στις :Α.Σ. Παπαδημητρίου & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρία, Αττική Οδός & Aktor Concessions –Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Atlantic Bank, Grivalia (Eurobank Properties) REIC, Ελληνικά Πετρέλαια, First Athens Corporate Finance SA, Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΕ, Invel Real Estate, Lamda Development, Libra Group, M.A. Angeliadis, Inc., Μαχάς & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρία, McKinsey & Company Greece, Mistras Group, Inc., Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, NBG Pangaea REIC, Noble Energy Inc., ΟΠΑΠ Α.Ε., ΔΕΗ Α.Ε. and Reed Smith.
Από πλευράς ναυτιλιακών εταιρειών συμμετέχουν οι :Danaos Corporations (NYSE:DAC), Dorian Gas Ltd. (NYSE:LPG), Euroseas Ltd. (NASDAQ:ESEA), Navios Maritime Holdings (NYSE:NM) και Tsakos Energy Navigation (NYSE:TNP)
Από την άλλη πλευρά, η συμμετοχή των διεθνών οικονομικών οργανισμών αφορά στις Citigroup, BNP Paribas, Deutsche Bank, Deutsche Bank Securities Inc., Goldman Sachs, Ernst & Young, Bank of America Merrill Lynch, UBS Investment Bank, International Monetary Fund, Calamos Investments, Eaglevale Partners, Όμιλος Eurobank, Marathon Asset Management, OakHill Advisors, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, NYSE Euronext, Τράπεζα Πειραιώς, York Capital Management και άλλοι.
Το Συνέδριο με τίτλο «Investing for Growth» τελεί επίσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας της μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη και το Ελληνικό Εμπορικό Τμήμα. Η ελληνική αποστολή θα αποτελείται από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, στελέχη εταιριών και οργανισμών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, και στελέχη από διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και οργανισμούς θα εκθέσουν τις μεταρρυθμίσεις και προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην κεφαλαιαγορά και στο χρηματιστήριο, καθώς και σε σημαντικούς τομείς όπως οι τράπεζες, οι επενδύσεις και private equity, η ενέργεια, οι υδρογονάνθρακες, η ανάπτυξη υποδομών, τα ακίνητα, ο τουρισμός, οι μεταφορές και η ναυτιλία.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κύριος Αντώνης Σαμαράς θα συμμετάσχει στην εκδήλωση μέσω ηχογραφημένου μηνύματος. Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστας Σκρέκας θα είναι Κεντρικός Ομιλητής κατά το μεσημεριανό γεύμα. Στην Ν. Υόρκη θα βρεθούν επίσης ο Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), κ. Πασχάλης Μπουχώρης, ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Χρήστος Σκλαβούνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece S.A. , κ. Στέφανος Ησαΐας.
Παράλληλα στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ο κ. Χρίστος Π. Παναγόπουλος Πρέσβης της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Mr. Jurki Katainen, Vice President European Commission for Jobs, Growth, Investment & Competitiveness (μέσω ηχογραφημένου μηνύματος), ο Mr. Rishi Goyal, Mission Chief for Greece, International Monetary Fund (IMF).
Επειτα από επίσημη δεξίωση προς τιμήν της Ελληνικής αποστολής, των εταιριών ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στο NYSE Euronext και των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, πλαισιωμένος από τους Υπουργούς κκ. Βαρβιτσιώτη, Σταϊκούρα και Παπαγεωργίου, θα χτυπήσει το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου 2014, του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
Το «2014 Capital Link Leadership Award» θα απονεμηθεί φέτος στον κ. Γιώργο Λογοθέτη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Libra, για τις πολυάριθμες εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές του πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του «Libra Internship Program» και του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award). Η απονομή θα πραγματοποιηθεί έπειτα από γεύμα στο Union League Club. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link ενώ τα Εισαγωγικά σχόλια θα πραγματοποιήσει ο κ. Πάνος Παπάζογλου, Country Managing Partner της EY.