Η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη μετά από έξι χρόνια ύφεσης, με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ 0,7% κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, την ώρα που ολόκληρη η ευρωπαϊκή οικονομία υποφέρει από τη στασιμότητα, υπογραμμίζεται από όλα τα διεθνή Μέσα.
«Η Ελλάδα σημείωσε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στο τρίτο τρίμηνο του 2014 (σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο) μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης» σημειώνουν μετά από τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).
Από τον σχετικό πίνακα που ανακοίνωσε η Eurostat – στον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ιρλανδία, τη Σλοβενία, τη Μάλτα και το Λουξεμβούργο – προκύπτει ότι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,7% έναντι 0,6% της Σλοβακίας και 0,5% της Ισπανίας.

Ακολουθούν η Λετονία με 0,4% και η Γαλλία με 0,3% και μία σειρά χωρών – Ολλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Εσθονία και Φινλανδία- με 0,2%. Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης στο τρίτο τρίμηνο (σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο) σημείωσαν η Κύπρος (-0,4%) και η Ιταλία (-0,1%).

Σε ετήσια βάση (σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013), ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ανήλθε στο 1,4% σύμφωνα με τη Eurostat 1,7% σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή) και είναι ο πέμπτος υψηλότερος μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης μετά της Σλοβακίας (2,5%), της Εσθονίας (2,3%), της Λετονίας (2,2%) και της Ισπανίας (1,6%).
Ακολουθούν η Γερμανία με 1,2%, η Ολλανδία με 1,1% και η Πορτογαλία με 1%. Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης σημείωσαν η Κύπρος (-2%), η Ιταλία (-0,4%) και η Φινλανδία (-0,3%).