Περί τα 10.000 νέα iPhone 6 πουλήθηκαν από τα ξημερώματα της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου ως και το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στα ελληνικά καταστήματα.

Εκτός από αυτούς που έσπευσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα για να προμηθευθούν τα νέα «έξυπνα» κινητά της Apple, αρκετοί ήταν και αυτοί που τα είχαν παραγγείλει ή και ακόμα τα είχαν προαγοράσει από την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Εκτός από τα καταστήματα ηλεκτρονικών και το δίκτυο της εταιρείας, τα νέα κινητά τηλέφωνα πωλούνται και στα καταστήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone, Wind.

Οπως εκτιμούν τα στελέχη της αγοράς μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι πωλήσεις των iPhone 6 και iPhone 6 Plus σε όλη την Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 50.000 τεμάχια. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο νούμερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τιμές πώλησης ξεκινούν από 739 ευρώ για το iPhone 6 και τα 859 ευρώ για τα iPhone 6 plus.

Οι πρώτοι 100 φανατικοί των iPhone πήραν στα χέρια τους τις καινούργιες συσκευές στις 00.01΄ ξημερώματα της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου από το Public café της Πλατείας Συντάγματος.

Τα καινούργια iPhone 6 είναι μεγαλύτερα και πιο λεπτά σε σχέση με τα iphone που έχουν κυκλοφορήσει έως σήμερα, υποστηρίζοντας την παροχή υπηρεσιών mobile internet, μέσων των δικτύων 3G και 4G.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται νέες παραγγελίες, ενώ σύμφωνα με όσες έχουν ήδη γίνει οκτώ στους δέκα προτίμησαν το iPhone 6. Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που παρήγγειλαν τα μοντέλα με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο (64 αντί για 16 Gb), παρά το γεγονός ότι κοστίζουν περί τα 100 ευρώ ακριβότερα.

Στην επίσημη παρουσίαση που έγινε την Παρασκευή από την εταιρεία Vodafone, ανακοινώθηκε ότι οι τιμές των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, ξεκινούν από τα 739 ευρώ και 859 ευρώ, αντίστοιχα, χωρίς συμβόλαιο. Ωστόσο, οι συνδρομητές της εταιρείας θα μπορούν να τα προμηθευτούν φθηνότερα έως και 300 ευρώ, ανάλογα με το συμβόλαιο που θα επιλέξουν να συνδεθούν και τη διάρκεια που αυτό θα έχει. Αντίστοιχες προσφορές κάνουν και οι άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote και Wind.