«Η προληπτική στήριξη είναι ίσως η καλύτερη οδός για την Ελλάδα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι η χώρα μας «έχει ακόμη δρόμο να διανύσει μέχρι του σημείου να μπορεί να στηριχθεί στις αγορές».

«Η προληπτική στήριξη θα μπορούσε να έχει πολλές μορφές, η Ελλάδα θα αποφασίσει» τόνισε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη-ενημέρωση των δημοσιογράφων την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον.
Αναφορικά με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα ο κ. Ράις είπε ότι το θέμα εξαρτάται από την παρουσίαση ενός πλήρους πακέτου προτάσεων πολιτικής το οποίο αναμένεται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Οταν πιέστηκε από τους δημοσιογράφους ο κ. Ράις είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής της τρόικας.
Eρωτηθείς για το περιεχόμενο της συνάντησης της κυρίας Λαγκάρντ με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη στις 22 Οκτωβρίου ο κ. Ράις ανέφερε ότι συζητήθηκαν η πρόοδος του προγράμματος και τα πιθανά επόμενα βήματα.

«Η κυρία Λαγκάρντ ενθάρρυνε τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν αποφασιστικά το πρόγραμμα» ευθυγραμμιζόμενες με τα συμφωνηθέντα σημείωσε ο κ. Ράις. «Εστιάζουμε στην αξιολόγηση» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Απαντώντας, τέλος, στο ερώτημα αν το ΔΝΤ ζητεί μείωση συντάξεων ο κ. Ράις σχολίασε ότι το Ταμείο «υποστηρίζει την επιθυμία των ελληνικών αρχών να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».


Δεν υπάρχει εμπλοκή με την τρόικα λέει το ΥΠΟΙΚ

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών που μίλησαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων διέψευσαν τα σενάρια περί εμπλοκής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και εξέφρασαν την εκτίμηση πως το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έρθουν κανονικά στην Αθήνα.