Συζητήθηκαν την Τετάρτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Intralot με τα οποία ζητούσε την αναστολή όλων των διαδικασιών και των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την ανακήρυξη του ΟΠΑΠ ως πλειοδότη στον διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα στην Ελλάδα μέχρι να εκδικαστεί η κύρια προσφυγή. Η απόφαση θα βγει τις επόμενες ημέρες.
Η Intralot με τα ασφαλιστικά μέτρα ζητεί το πάγωμα των διαδικασιών (έγκριση σύμβασης από ελεγκτικό συνέδριο και Βουλή) μέχρι να εκδικαστεί η κύρια προσφυγή, καταγγέλλοντας «φωτογραφικό διαγωνισμό» αλλά και παραβίαση της μυστικότητας των προσφορών, αφού υπήρξε δημοσιοποίηση της πρόθεσης του ΟΠΑΠ να καταθέσει προσφορά 40 εκατ. ευρώ. Επίσης επισήμανε πως παρατύπως κηρύχθηκε άγονη η αρχική διαδικασία, στην οποία είχε καταθέσει προσφορά 5.250.000 ευρώ και υποστήριξε ότι παρανόμως απαλείφθηκε στον νέο διαγωνισμό το τεχνικό κριτήριο της προεπιλογής με βάση την εμπειρία στη διοργάνωση ιπποδρομιών, την οποία δεν διέθετε ο ΟΠΑΠ.
Υπενθυμίζεται πως το ΤΑΙΠΕΔ είχε ανακηρύξει τον ΟΠΑΠ προτιμητέο επιτυχόντα πλειοδότη στο διαγωνισμό για την εκχώρηση της αποκλειστικής άδειας διαχείρισης του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στις 23 Σεπτεμβρίου, καθώς ο οργανισμός είχε πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό προσφέροντας 40.501.000 ευρώ.