Σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία τίθενται από αύριο Πέμπτη όλες οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, παλαιές και νέες, στη βάση του νέου οργανισμού του υπουργείου Οικονομικών που παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία και αυτονομία στην ΓΓΔΕ.

Στο πλαίσιο αυτό η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου έδωσε αυστηρές εντολές στους προϊστάμενους των οργανικών μονάδων της ΓΓΔΕ για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων στο δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2014.

Οι στόχοι αυτοί αφορούν μεταξύ άλλων στα εξής:

  • Στην είσπραξη συνολικού ποσού 350 εκατ. ευρώ από μεγάλους οφειλέτες και από στοχευμένες δράσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.
  • Στην διενέργεια τουλάχιστον 1.000 προληπτικών ελέγχων και ολοκλήρωση 20 υποθέσεων έρευνας και φοροδιαφυγής.
  • Στην αύξηση της οικειοθελούς συμμόρφωσης σε ποσοστό άνω του 90% στην υποβολή εμπρόθεσμων δηλώσεων ΦΠΑ ενεργών φορολογουμένων.
  • Στην ολοκλήρωση των υποθέσεων ενδικοφανών προσφυγών που εξετάζει η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών σε ποσοστό τουλάχιστον 40% πριν από την προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική ημερομηνία.
  • Στην διενέργεια 27 εσωτερικών ελέγχων στην ΓΓΔΕ τουλάχιστον μέχρι το στάδιο συντάξεως προσωρινών εκθέσεων.
  • Στον ανασχεδιασμό των διαδικασιών διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και στην ανάπτυξη στρατηγικής με σκοπό την πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας είσπραξης.
  • Στη μείωση των ελέγχων εισαγωγών στα τελωνεία κατά 10% σε μηναία βάση με στόχο να φθάσουν τον Δεκέμβριο 2014 τον μέσο όρο της ΕΕ (15%) .

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πως έως το τέλος του 2014 θα ολοκληρώσει 720 έλεγχους σε φορολογουμένους μεγάλου πλούτου και θα εισπράξει τουλάχιστον το 50% των βεβαιωθέντων ποσών, ενώ έχει δεσμευθεί για 680 μερικούς ελέγχους μεγάλων επιχειρήσεων από τους οποίους θα εισπράξει το 65% όλων των βεβαιωθέντων ποσών.