Σε θρίλερ με πολλές πράξεις φαίνεται πως εξελίσσεται η απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της Μεβγάλ ΑΕ από τη Vivartia AE. Πρόκειται για την εξαγορά του 43% των μετοχών της βορειοελλαδίτικης εταιρείας. Επισήμως το θέμα βρίσκεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ο κ. Ιωάννης Αρτινός, διευθύνων σύμβουλος της Vivartia AE, ερωτηθείς σχετικά την περασμένη Τετάρτη είπε πως έχει υπογραφεί προσύμφωνο για την απόκτηση των μετοχών και πως συνεχίζει να υπάρχει η βούληση της Vivartia να ολοκληρώσει την εξαγορά. Προς τούτο μάλιστα αναμένει την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η ολομέλεια της ανεξάρτητης Αρχής πρόκειται να εξετάσει το θέμα σε συνεδρίασή της στις 4 Νοεμβρίου.
Ωστόσο ο κ. Αρτινός αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν υπάρχει εμπιστευτικό τμήμα στη συμφωνία των δύο μερών, όπως είχε αναφέρει ευθέως σε επιστολή του προς«Το Βήμα» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μεβγάλ κ. Πέτρος Παπαδάκης, και αν τελικώς το τίμημα είναι μόνο 700.000 ευρώ –μετά τον συμψηφισμό των οφειλών της Μεβγάλ προς τη Vivartia. Ο κ. Παπαδάκης είχε σαφώς αμφισβητήσει το συγκεκριμένο ποσό.
Οπως επίσης αρνήθηκε να προσδιορίσει και τον ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς στη σχέση Vivartia – Μεβγάλ, αρκούμενος απλώς να επαναλάβει ότι είναι (μικρός) πιστωτής της Μεβγάλ.
Κατά τα άλλα, η μακεδονική εταιρεία συνεχίζει και εντείνει τις εξαγωγικές προσπάθειές της επιχειρώντας να αντισταθμίσει τις απώλειες που έχει από την εσωτερική αγορά. Και όπως η ίδια η εταιρεία αναφέρει, οι προσπάθειές της καρποφορούν και τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μεβγάλ, το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2014 η αξία των εξαγωγών της αντιστοιχεί στο 25% των συνολικών της πωλήσεων –και παράλληλα συνεχίζει να «ανοίγει» νέες αγορές αναπτύσσοντας εμπορικές συνεργασίες με λιανεμπορικές αλυσίδες, τόσο για τα επώνυμα προϊόντα της όσο και με την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ