από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Ιωάννης Μίχος: Η Epsilon Net επενδύει στην καινοτομία

Ο πρόεδρος της εταιρείας και δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, μιλάει στο «Βήμα»
Ιωάννης Μίχος: Η Epsilon Net επενδύει στην καινοτομία
«Στην Epsilon Net αντιμετωπίσαμε την κρίση ως μια πρόκληση» αναφέρει ο κ. Ιωάννης Μίχος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τον τρόπο να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται στο δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον της κρίσης και της αβεβαιότητας φαίνεται να έχει βρει η εταιρεία Epsilon Net και ο πρόεδρός της κ. Ιωάννης Μίχος που βρέθηκε πρόσφατα στο Top Ten των επιχειρηματιών της Ευρώπης διεκδικώντας το βραβείο «Entrepreneur of the Year». Η εταιρεία του το πρώτο εξάμηνο του 2014 αύξησε τον τζίρο της κατά 20%.

Ο κ. Μίχος εξελέγη πρόσφατα δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και θεωρεί ότι η ανάπτυξη της χώρας είναι ταυτόσημη με την περιφερειακή ανασυγκρότηση.

Η ελληνική οικονομία βιώνει μία επίπονη περίοδο. Πώς αντέδρασε η Epsilon Net στις δύσκολες αυτές συνθήκες;
«Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης περιόδου για την ελληνική κοινωνία. Μια δυσάρεστη πολιτική και οικονομική συγκυρία, μια εποχή αλλαγών και ταυτόχρονα προκλήσεων κατά την οποία όλοι μας κληθήκαμε να επαναξιολογήσουμε δεδομένα, πρακτικές και στόχους. Στην Epsilon Net αντιμετωπίσαμε την κρίση ως μια πρόκληση. Γίναμε ακόμη πιο πελατοκεντρικοί, προσφέροντας καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις γύρω από τις λογιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Εντυπωσιαστήκαμε και εμείς από το αποτέλεσμα. Το 1ο εξάμηνο του 2014 αυξήσαμε τον κύκλο εργασιών κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013 με ταυτόχρονη αύξηση του δείκτη άμεσης ρευστότητας κατά 72,6%. Επενδύσαμε σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και εκμηδενίσαμε τον τραπεζικό δανεισμό ενώ καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε με ίδια κεφάλαια μια πολύ μεγάλη επένδυση σε τεχνολογίες νέας γενιάς. Και οπωσδήποτε αυτό που με κάνει ιδιαίτερα περήφανο είναι η αύξηση κατά 35% του προσωπικού της εταιρείας τον τελευταίο χρόνο».

Η Epsilon Net τα τελευταία χρόνια έχει πολλές διακρίσεις τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο...
«Η αναπτυξιακή μας πορεία επιβεβαιώθηκε και το 2014 με μια σειρά σημαντικές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ανακηρυχθήκαμε στα European business awards ως μια από τις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης ενώ στον ίδιο διαγωνισμό επιλέχθηκα στους 10 επικρατέστερους επιχειρηματίες της Ευρώπης για το βραβείο Entrepreneur of the Year.

Πρόσφατα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, στο πλαίσιο της βράβευσης "Καινοτομία και Δημιουργική Επιχειρηματικότητα", μας επέλεξε ως μια από τις 8 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις της χρονιάς».

Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια για την Epsilon Net;
«Η Epsilon Net συνεχίζει τις επενδύσεις στην καινοτομία. Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί επίσημα η πλατφόρμα Pylon που αποτελεί αποτέλεσμα μιας μεγάλης τεχνολογικής επένδυσης και θα οδηγήσει την εταιρεία από τεχνολογικής και επιχειρηματικής πλευράς τα επόμενα χρόνια. Η νέα πλατφόρμα βασίζεται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αποτελεί μια πλατφόρμα νέας γενιάς μοναδική στην Ελλάδα. Αναπτύχθηκαν ήδη εφαρμογές εμπορικής διαχείρισης, retail, hospitality, restaurant, CRM και συνεχίζουμε καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των επιχειρήσεων και κάθετων αγορών με τεχνολογίες αιχμής cloud και mobile».

Αναλάβατε πριν από λίγες ημέρες δήμαρχος Αριστοτέλη. Ποιος ήταν ο λόγος ενασχόλησής σας με την πολιτική;
«Σε αυτή την κρίσιμη εποχή επιβάλλεται από όλους μας όχι μόνο να διατυπώσουμε άποψη αλλά να βγούμε μπροστά αναλαμβάνοντας το μερίδιο που μας αναλογεί στην πορεία για έξοδο από αυτή τη δυσάρεστη πολιτική και οικονομική συγκυρία. Παράλληλα, πιστεύω ότι η ανάπτυξη της χώρας είναι ταυτόσημη με την περιφερειακή ανασυγκρότηση».
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.