Επανήλθε η φημολογία για πώληση του Hilton
Η Alpha Bank σχεδιάζει να πουλήσει το ξενοδοχείο Hilton αντί 180 εκατ. ευρώ, ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.
Είναι μια είδηση που συχνά-πυκνά επανέρχεται στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά όμως έχει βάση διότι όλες οι συστημικές τράπεζες πουλάνε μη τραπεζικά assets για να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει τα 180 εκατ. ευρώ για το ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Γιάννης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων
Η επένδυση του ομίλου ύψους 1,4 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση του διυλιστηρίου της Ελευσίνας που παράγει πλέον ντίζελ έχει συμβάλει στην επάρκεια της εσωτερικής αγοράς για το συγκεκριμένο καύσιμο, έχει διπλασιάσει τις εξαγωγές των Ελληνικών Πετρελαίων και έχει βελτιώσει αισθητά τα περιθώρια διύλισης. Παράλληλα, στη συγκεκριμένη μονάδα προσελήφθησαν επιπλέον 165 εργαζόμενοι.
Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της ΠΕΦ
Καθήκοντα προέδρου της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της εταιρείας ELPEN καιμέχρι πρότινοςαντιπρόεδρος της Ενωσης κ. Θεόδωρος Τρύφων.Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει αναγνωριστεί ως κρίσιμη κινητήρια δύναμη που μπορεί να συμβάλει στην αναδιάρθρωση της πραγματικής οικονομίας,στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάπτυξη της χώρας.
Οδυσσέας Κυριακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος S&B
Για δεύτερη χρονιά η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά παρέχει σε άνεργους νέους τη δυνατότητα να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία μέσω εννεάμηνης αμειβόμενης απασχόλησης στην εταιρεία.

Εφέτος προσφέρει σε 15 αποφοίτους λυκείου, ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης με μικρή ή καθόλου επαγγελματική εμπειρία, εννέα μήνες εργασίας σε όλους σχεδόν τους τομείς του ομίλου από τον Ιανουάριο του 2015.

Γιάννης Γκιόκας, ιδρυτής της Crypteia Networks
Στα χέρια του «ΟΤΕ» του Χονγκ Κονγκ περνάει η Crypteia Networks, ένα δυναμικό start-up που ξεκίνησε από την Αθήνα και εξειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια. Η PCCW Global, δηλαδή ο βραχίονας των διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), προχωρεί στην εξαγορά της Crypteia Networks έναντι τιμήματος που δεν έγινε γνωστό.
Οπως τόνισε ο ιδρυτής της Crypteia Networks κ. Γιάννης Γκιόκας, πρόκειται για μια νέα σελίδα στην ιστορία της εταιρείας, η οποία, όπως είπε, διαφοροποιείται σημαντικά έναντι των ανταγωνιστών της.
Ανακάμπτει ο αριθμός των επιχειρηματικών deals παγκοσμίως
Ποσοστό 40% των επιχειρήσεων, παγκοσμίως, θα επιδιώξουν εξαγορές κατά τους επόμενους 12 μήνες, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας τριετίας, σύμφωνα με έρευνα της Εrnst & Young, η οποία αποτυπώνει τις απόψεις 1.600 ανώτατων στελεχών σε περισσότερες από 60 χώρες. Οι βελτιωμένες συνθήκες της αγοράς και η αύξηση του αριθμού των υπό εξέταση συμφωνιών αναμένεται να οδηγήσουν τον αριθμό των συμφωνιών Συγχωνεύσεων & Εξαγορών (Σ&Ε) στα προ κρίσης επίπεδα του 2006, ύστερα από μια πενταετή κάμψη.
Ενώ το 2014 κυριάρχησαν οι μεγάλες συμφωνίες υψηλού προφίλ, η έρευνα προβλέπει ότι η αύξηση στη δραστηριότητα Σ&Ε θα προέλθει από μεσαίου μεγέθους συμφωνίες. Σχεδόν τα δύο τρίτα (60%) των ερωτηθέντων αναμένουν περαιτέρω αύξηση του αριθμού των συμφωνιών κατά το επόμενο 12μηνο, ύστερα από μια ήδη σχετικά καλή χρονιά για τις Σ&Ε.
Οι τομείς με το υψηλότερο ενδιαφέρον για εξαγορές είναι της αυτοκινητοβιομηχανίας, της τεχνολογίας, της υγείας, των τηλεπικοινωνιών και των καταναλωτικών προϊόντων.
€127 εκατ. επένδυση για αιολικά
Σε νέα επένδυση προχωρεί η κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ με την επωνυμία ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ. Ειδικότερα, εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας οι άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 106 MW και συνολικού προϋπολογισμού 127.200.000 ευρώ στη Ροδόπη έπειτα από σχετικό αίτημα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ.
€11,5 εκατ. στα ταμεία της ΕΛΒΕ
Στην πώληση της συμμετοχής της (51%) στη θυγατρική εταιρεία Calin AE προχώρησε η εισηγμένη εταιρεία ένδυσης ΕΛΒΕ από την Καβάλα. Αγοραστής του 49% είναι η Calzedonia Holding SpA, ενώ το υπόλοιπο 2% περνά στους λοιπούς μετόχους της Calin A.E.
Το συνολικό τίμημα μεταβίβασης ανέρχεται σε 11,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα χρησιμοποιηθεί από την εισηγμένη για μείωση του δανεισμού της και για μελλοντικές επενδύσεις.
Το Καραβάκι πάει Ισπανία…
Η εταιρεία Παπουτσάνης ξεκίνησε νέα συνεργασία με την ισπανική αλυσίδα DIA (Distribuidora Internacional de Alimentaciόn) για την παραγωγή στερεών σαπουνιών τα οποία θα διατίθενται σε Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία.
H Παπουτσάνης εκτιμά ότι ο ετήσιος κύκλος εργασιών από την παραπάνω συμφωνία μπορεί να ανέλθει ως το 1,2 εκατ. ευρώ.

Τους πρώτους εννέα μήνες του 2014 οι πωλήσεις της Παπουτσάνης έχουν αυξηθεί κατά 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.


Ο ΟΠΑΠ στηρίζει τον Μαραθώνιο και τα παιδιά!

Η ΟΠΑΠ ΑΕ στηρίζει και εφέτος ως μέγας χορηγός τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, συνδέοντας παράλληλα για πρώτη φορά την τόσο σημαντική αθλητική διοργάνωση με το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που αναπτύσσει. Ειδικότερα, η ΟΠΑΠ ΑΕ μέσω της εφαρμογής «Διαδρομή προσφοράς», την οποία μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν στο κινητό μας ή να επισκεφθούμε στον σύνδεσμο «www.diadromiprosforas.gr», δίνει σε όλους τη δυνατότητα να μετρούν καθημερινά τα βήματα που πραγματοποιούν και τα μετατρέπει αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση για το έργο της ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία και «Π. & Α. Κυριακού». Επίσης για κάθε download της εφαρμογής η ΟΠΑΠ θα προσφέρει 1 ευρώ για το συγκεκριμένο κοινωνικό έργο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ