Τις 25 πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες ξεχωρίζουν το 2014 για το εργασιακό τους περιβάλλον, ανακοίνωσε το Great Place to Work®. Η Google κατατάσσεται πρώτη, ακολουθούμενη από την SAS Institute και τη NetApp, οι οποίες συνθέτουν την πρώτη τριάδα. Τρεις από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύτηκαν (Microsoft, Diageo, MARS) το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα.
Η κατάταξη που δημοσιεύει το Great Place to Work® είναι αποτέλεσμα της πιο εκτεταμένης ετήσιας έρευνας παγκοσμίως όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον και αποτελεί αναγνώριση των ενεργειών και των πρακτικών των 25 καλύτερων πολυεθνικών.
Η λίστα με τις καλύτερες πολυεθνικές «World’s Best Multinational Workplaces» στηρίζεται στα δεδομένα της έρευνας Best Workplaces που έγινε για τις επιμέρους εθνικές λίστες που συντάσσει το Great Place to Work®. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στην υφήλιο όσον αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον. Μια εταιρεία για να ενταχθεί σε αυτή τη λίστα, πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε 5 εθνικές λίστες Best Workplaces ανά τον κόσμο, να απασχολεί το λιγότερο 50 άτομα σε κάθε χώρα που διακρίνεται, να έχει τουλάχιστον 5000 εργαζόμενους παγκοσμίως, και το 40% του εργατικού της δυναμικού να εργάζεται εκτός της χώρας στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.
Οσον αφορά το Great Place to Work® είναι μία εταιρεία έρευνας, παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης, με διεθνή παρουσία, η οποία βοηθά οργανισμούς και εταιρείες να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον μέσα από την ανάπτυξη εργασιακής κουλτούρας εμπιστοσύνης.

Το Great Place to Work® παρέχει τις υπηρεσίες του σε εταιρείες, οργανισμούς και κρατικούς φορείς και συντάσσει λίστες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα σε περίπου 50 χώρες, μεταξύ των οποίων από το 2003 και στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο, το Great Place to Work® καταγράφει και αναλύει τις απόψεις τους για το εργασιακό περιβάλλον των εταιρειών τους, σε περισσότερους από 5 εκατ. εργαζομένους, από περίπου 7.200 επιχειρήσεις και οργανισμούς που απασχολούν συνολικά πάνω από 16 εκατ. εργαζομένους παγκοσμίως.

Δείτε τη λίστα με τις 25 πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον