Το πολυναμενόμενο κινητό τηλέφωνο Meizu MX3 είναι πλέον διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Η συσκευή διαθέτει οθόνη 5,1 ιντσών, η οποία βασίζεται σε τεχνολογία New Mode 2 από τη Sharp και παρέχει ανάλυση 1.080 x 1.800 pixels με 2.048 επίπεδα φωτεινότητας και πυκνότητα pixel στα 415 PPI.
Ακόμη, διαθέτει 8πύρηνο επεξεργαστή CPU Exynos 5410, με 2×4 πυρήνες, που μειώνει την κατανάλωση της μπαταρίας κατά 20% και «τρέχει» στα 1,6 GHz ή 1,2 GHz, κάτι που, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, καθιστά βέβαιο ότι τηλέφωνο δεν θα «κολλήσει».
Επίσης, διαθέτει φωτογραφική μηχανή Sony των 8 megapixel, με τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού, διάφραγμα f2.0. και αισθητήρα κάμερας 1,4 μικρόμετρα ανά pixel. Η οπίσθια κάμερα είναι Full HD βίντεο, ενώ η εμπρόσθια κάμερα έχει 2 Mpx.
Παράλληλα, το MX3 Meizu λειτουργεί με chip ήχου της Wolfson (WM5102), ενώ διαθέτει μνήμη 16 GB ROM και 2 GB RAM.
Το λειτουργικό του είναι Flyme OS 3.0, το οποίο βασίζεται στο Android 4.2. Οι διαστάσεις του τηλεφώνου είναι 139 x 71,9 x 9,1 mm.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, η Meizu είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό των προϊόντων της, την άριστη αναλογία απόδοσης-τιμής καθώς και για την απλή και διαισθητική χρήση που προσφέρει το Flyme OS 3.0. «Η συσκευή έχει προδιαγραφές και απόδοση ίδια με γνωστές ναυαρχίδες στον χώρο της κινητής» σημειώνει. Η Meizu είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κινητών τηλεφώνων στην Κίνα.
Αποκλειστικός εισαγωγέας των προϊόντων Meizu στην ελληνική αγορά είναι η TCCM. «Η Meizu είναι το πιο πρόσφατο premium brand στο χαρτοφυλάκιό μας. Είμαι πεπεισμένος ότι η πολυπληθής αγορά κινητής στην Ελλάδα χρειάζεται έναν ενεργό παίκτη όπως η Meizu, με προϊόντα υψηλής ποιότητας, υψηλής απόδοσης και ανταγωνιστικής τιμής, χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν στο να αποκτήσουμε ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TCCM κ. Καμίλ Βάτσεκ.