Αύξηση της τουριστικής κίνησης, επιμήκυνση της περιόδου και επενδύσεις περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σχέδια της TUI για την Ελλάδα. Στα 2,2 εκατ. επισκέπτες, αυξημένη κατά 10% θα ανέλθει το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα μέσω του κορυφαίου ταξιδιωτικού οργανισμού στην Ελλάδα το 2015.Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI TRAVEL Plc κ.Πίτερ Λονγκ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα, με αφορμή το 13ο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στο οποίο ήταν κεντρικός ομιλητής την Τρίτη.

Στα σχέδια του ταξιδιωτικού οργανισμού για την ερχόμενη χρονιά είναι και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου,καθώς οι πτήσεις θα ξεκινήσουν νωρίτερα για τη θερινή σεζόν σε δημοφιλείς προορισμούς της επικράτειας, σημειώνοντας ωστόσο την ανάγκη για κατάλληλες ξενοδοχειακές υποδομές, αλλά και οι επενδύσεις σε νέα τουριστικά εγχειρήματα. «Θέλουμε να επενδύσουμε μαζί σας», τόνισε ο κ. Λονγκ, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της TUI για νέα τουριστικά προϊόντα σε συνεργασία με εγχώριους επιχειρηματίες, εστιάζοντας σε προορισμούς οι οποίοι δεν είναι κορεσμένοι σε ξενοδοχειακές υποδομές. «Επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε. Αρκεί να έχουμε ενα σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Λονγκ τόνισε την πολύ επιτυχημένη φετινή χρόνια για την TUI στη χώρα, σημειώνοντας ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς. Παράλληλα επισήμανε τη μεγάλη ευκαιρία που υπάρχει στη σύνδεση των τοπικών παραγωγών με τα ξενοδοχεία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προσφέρεται τοπική εμπειρία στους ξένους τουρίστες. Εξέφρασε ωστόσο προβληματισμό για τα αεροδρόμια, σχολιάζοντας ως θετικό για την TUI το ενδιαφέρον διεθνών εταιριών στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, αρκεί «οι τιμές να διατηρηθούν μέχρι να βελτιωθούν οι υποδομές».

Νωρίτερα ο κ. Λονγκ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, παρουσία της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη και του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Πάνου Λειβαδά. Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συνάντηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η Κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά στο επίπεδο της πολιτικής σταθερότητας κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Η οικονομία της χώρας βρίσκεται πλέον σε μία δυνατή και θετική τροχιά ανάπτυξης και πιστεύω ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον τουρισμό. Στην TUI πετύχαμε φέτος δυνατά αποτελέσματα και ο αριθμός των πελατών μας που επισκέφθηκαν φέτος την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 10%. Διατηρούμε πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας με την Υπουργό και βλέπουμε ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη. Ελπίζουμε πραγματικά ότι θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε και πάλι τον αριθμό των επισκεπτών το 2015 σε αντίστοιχο επίπεδο της τάξης του 10%, ποσοστό το οποίο πετύχαμε και φέτος», δήλωσε ο κ. Λονγκ μετά τη συνάντηση.

«Μας ενδιαφέρει να συνεχίσει η αυξητική πορεία και το 2015, όπως είχαμε και το 2013 – 14», δήλωσε η κυρία Κεφαλογιάννη. «Να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και να δώσουμε και σε άλλες περιφέρειες της χώρας να μπουν στο «παιχνίδι» του τουρισμού και να δώσουμε τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να έχουν περισσότερα οφέλη από τον τουρισμό». Και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό συζητάμε η συνεργασία μας να εμπλουτιστεί και με άλλα προϊόντα και ευκαιρίες, οι οποίες θα δώσουν περισσότερες δυνατότητες για απασχόληση στους Ελληνες».