«Βέτο» στα σενάρια για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων βάζει η Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας με ανακοίνωσή της ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας «αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί».

Σύμφωνα με το ρεποστάζ του Βήματος της Κυριακής, το σενάριο που ετέθη υπ’ όψιν της τρόικας, έχει λάβει την έγκρισή της και πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει βασικό μισθό 680 ευρώ, ενώ προβλέπονται αυξήσεις και μειώσεις ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης.

«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί» διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη, η οποία μάλιστα στρέφει τα πυρά της κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο αρμόδιος Υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι το αρχικό σχέδιο για το νέο μισθολόγιο προέβλεπε ακόμη χαμηλότερο βασικό μισθό, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε προτείνει την πρόσληψη για ένα έτος των υπαλλήλων με αμοιβές ιδιωτικού τομέα (510-586 ευρώ) αλλά μετά τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ είχε εγκαταλείψει αυτή τη θέση.