Εμπλοκή με την παρουσία των εκπροσώπων των κομμάτων στη διαπραγμάτευση με την τρόικα καταγράφηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε προ ημερών συνομιλία του κ. Ευ. Βενιζέλου με τον κ. Γκ. Χαρδούβελη στην οποία ζητήθηκε η παρουσία και εκπροσώπων του ΠαΣοΚ στο σημερινό ραντεβού.

Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών ήταν ότι δεν προβλέπεται παρουσία τους εκ του θεσμικού τους ρόλου και ότι το Παρίσι ήταν ιδιαίτερη περίσταση (ως γνωστόν συμμετείχαν οι κ.κ. Πιερρακάκης και Πρωτόπαπας). Ετσι, το ΠαΣοΚ δεν απέστειλε εκπροσώπους στο υπουργείο Οικονομικών.
Ωστόσο η παρουσία του κ. Χρ. Λαζαρίδη το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι δημιουργεί αντιδράσεις. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδούβελης τηλεφώνησε στον κ. Βενιζέλο και τον ενημέρωσε ότι είναι παρών ο κ. Λαζαρίδης πριν αρχίσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Ξαφνική ένταση
Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών εκφράζεται έντονη ανησυχία, ως δυσφορία, για τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που καλλιεργούν υπερβολικές προσδοκίες αλλά και για τις διαρροές όλων των προηγούμενων ημερών.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15.30 της Τρίτης η πρώτη φάση της σύσκεψης.

Αποχώρησαν οι κ.κ. Λαζαρίδης και Παπασταύρου καθώς επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός κ. Γιώργος Μαυραγάνης.

Παρέμειναν στο υπουργείο κ. Χαρδούβελης με τα δύο στελέχη της τρόικας ενώ αργότερα προσήλθε και ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης. Στη συνέχεια είδαν στελέχη του ΟΔΔΗΧ και οι συναντήσεις ΄ςληξαν το βράδυ μετά από επτά ώρες.
«Συζητήσαμε για τον προϋπολογισμό του 2014 και του 2015, άκουσαν τα επιχειρηματά μας» ανέφερε μετά το ραντεβού υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος δεν άνοιξε τα χαρτιά του στο ερώτημα ποιος θα είναι ο στόχος του πλεονάσματος του 2015.

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Λαζαρίδη στο ραντεβού της Τρίτης κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε:
«Ο κ. Λαζαρίδης ήταν σήμερα παρών επειδή είναι γνώστης των αριθμών, έχει βοηθήσει στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού. Δεν χρειάστηκε να μιλήσει και δεν μίλησε, αλλά είναι ευπρόσδεκτη η παρουσία όλων των συμβούλων του Πρωθυπουργού σε μια διαπραγμάτευση. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ»..