Τον ΟΠΑΠ ανακήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέο επιτυχόντα πλειοδότη στο διαγωνισμό για την ανάληψη της 20ετούς άδειας αποκλειστικής διοργάνωσης του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που είχαν υποβάλει ΟΠΑΠ και Intralot.
O ΟΠΑΠ όπως είχε δεσμευθεί προσέφερε πάνω από 40 εκατ. ευρώ (40.501.00 εκατ. ευρώ για την ακρίβεια). Η προσφορά της Intralot δεν ανακοινώθηκε αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ήταν 5 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα έδινε στο ΤΑΙΠΕΔ ποσοστά από τα μελλοντικά έσοδα του ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Σημειώνεται πως στο ταμείο έχει φθάσει επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς της Κομισιόν με αφορμή το διαγωνισμό με την οποία ζητεί από το ταμείο να μην προχωρήσει σε «μη αναστρέψιμα βήματα» και ζητεί από το ΤΑΙΠΕΔ εντός 14 ημερών να δώσει εξηγήσεις για ποιους λόγους ακύρωσε τον αρχικό διαγωνισμό, γιατί «έτρεξε» με συνοπτικές διαδικασίες τον νέο, αλλά και γιατί στο νέο διαγωνισμό δεν διατήρησε την υποχρέωση οι ενδιαφερόμενοι να έχουν στο σχήμα τους και εταιρεία με εμπειρία στη διοργάνωση ιπποδρομιακών αγώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των δυο οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν στις 19.09.2014 από την Ένωση Προσώπων «Intralot (SPV No. 1) Limited» και «Intralot (SPV No.2) Limited» και την ΟΠΑΠ Investments Ltd για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Η ΟΠΑΠ Investments Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους 40.501.000 εκατ. και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης (provisional successful bidder) σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών.