Οι δισεκατομμυριούχοι όλου του κόσμου εμφανίζονται νευρικοί για την τοποθέτηση των χρημάτων τους σε επενδύσεις και εμφανίζονται να διακρατούν μεγάλου ύψους ποσά σε μετρητά.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Wealth-X της Σιγκαπούρης και της ελβετικής τράπεζας UBS που επικαλείται το CNBC περίπου 2.325 δισεκατομμυριούχοι διεθνώς διακρατούν κατά μέσο όρο 600 εκατ. δολάρια σε μετρητά , ήτοι 60 εκατ. δολάρια περισσότερα κατά μέσο όρο σε σχέση με πέρυσι. Βάσει της έρευνας αυτό συνεπάγεται πως επιλέγουν να έχουν σε μετρητά κατά μέσο όρο το 19% της καθαρής αξίας της περιουσίας τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή η αυξημένη ρευστότητα καταδεικνύει πως πολλοί δισεκατομμυριούχοι κρατούν τα χρήματά τους και περιμένουν τη βέλτιστη στιγμή για να προβούν σε περαιτέρω επενδύσεις.

Βάσει της έρευνας των Wealth-X – UBS στην Ευρώπη καταγράφονται 775 δισεκατομμυριούχοι τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων ανέρχονται συγκεντρωτικά, για το 2014, στα 2,375 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι Βορειοαμερικανοί δισεκατομμυριούχοι είναι λιγότεροι, μόνο 609 και η περιουσία τους είναι ελαφρώς μικρότερη από εκείνη των Ευρωπαίων, στα 2,371 τρισ. δολάρια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο πλούτος που έχουν στην κατοχή τους οι 2.325 δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκε κατά 12%, φτάνοντας τα 7,3 τρισ. δολάρια μέχρι τον Ιούλιο του 2014.