Το ποσό των 114 εκατ. ευρω εξασφαλίστηκε προκειμένου να ξεκινήσουν τα νέα προγράμματα Κτηματογράφησης. Αυτό ανακοινώθηκε τη Δευτέρα μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

«Ξεκινάμε με τα πρώτα 114 εκατομμύρια ευρω. Το Εθνικό Κτηματολόγιο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς τις επόμενες εβδομάδες υπογράφονται οι πρώτες συμβάσεις με τους αναδόχους» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. «Η Ελλάδα ανοίγει βηματισμό για τη δημιουργία του πιο σύγχρονου Κτηματολογίου της Ευρώπης. Ο Έλληνας πολίτης και κάθε επενδυτής πολύ σύντομα θα μπορεί να έχει βεβαιότητα και ασφάλεια δικαίου για κάθε παρέμβαση ή επένδυση στο χώρο».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτης Αλεξιάδης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχος Κορασίδης, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος του ΕΚΧΑ ΑΕ Ηλίας Λακόπουλος και ο διευθυντής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού Δημήτρης Πτωχός.​