Η γερμανική Siemens συμφώνησε να εξαγοράσει την αμερικανική Dresser-Rand Group προς 7,6 δισ. δολάρια συμπεριλαμβανομένου του χρέους της. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Siemens, για την Dresser-Rand Group θα καταβάλει 83 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.

Σημειώνεται πως ήδη από τα μέσα Ιουλίου είχε γίνει γνωστό ότι η Siemens ετοίμαζε προσφορά για την εξαγορά της Dresser-Rand . Μάλιστα, η χρηματιστηριακή αξία της Dresser-Rand, που ασχολείται με την κατασκευή τουρμπινών και συμπιεστών αερίου αυξήθηκε σημαντικά μέσα στο τελευταίο δίμηνο και ανήλθε από τα 60 δολάρια ανά μετοχή στα μέσα Ιουλίου στα 79,91 δολάρια την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου.

Η εξαγορά της Dresser-Rand Group είναι σύμφωνη με την στρατηγική του διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Τζο Κέσερ για ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στην αγορά ενέργειας των ΗΠΑ. Ειδικά με την επέκταση στον κλάδο του εξοπλισμού εξόρυξης σχιστολιθικού αέριου που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη.

Για την εξαγορά της Dresser-Rand Group ενδιαφερόταν και η ελβετική Sulzer, η οποία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για συγχώνευση στη βάση της ανταλλαγής μετοχών.