«Φάμπρικα» θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας με πλαστά πιστοποιητικά και ενδεχομένως έκδοσης βιβλιαρίων σε ασφαλισμένους που δεν είχαν ούτε ένα ένσημο στο ΙΚΑ ερευνά η γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η διοίκηση του ΙΚΑ.
Το μέγεθος της απάτης είναι τεράστιο και το κόστος φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων που έχει επιβαρυνθεί ο ΕΟΠΠΥ είναι ανυπολόγιστο.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ μέσω της Ομοσπονδίας τους παρενέβησαν στην υπόθεση ανακοινώνοντας ότι: «η υπό εξέλιξη έρευνα στο ΙΚΑ Κεραμεικού, από τις υπηρεσίες επιθεώρησης του ΙΚΑ για υπόθεση παράνομης θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας με πλαστά πιστοποιητικά, το μέγεθος της οποίας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, μας δίνει την ευκαιρία να καταδικάσουμε τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, από ελάχιστους υπαλλήλους που σπιλώνουν και διαβάλουν τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων υπαλλήλων του ΙΚΑ».
Επίσης τονίζουν ότι θα συνεργαστούν με το Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, παρά τις όποιες διαφορές σε συνδικαλιστικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση και αποκάλυψη τέτοιων φαινομένων.
Πληροφορίες θέλουν ότι έρευνα για απάτη σε βάρος του δημοσίου γίνεται και σε άλλα μεγάλα καταστήματα του ΙΚΑ στα Νότια προάστια της Αττικής.