Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν τα ειδοποιητήρια με τα οποία χιλιάδες οφειλέτες του ΟΑΕΕ καλούνται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στο ΚΕΑΟ έχουν μεταβιβαστεί τα στοιχεία για 99.140 οφειλέτες. Ωστόσο, συνολικά πάνω από 370.000 ασφαλισμένοι -σε σύνολο 740.000 ενεργών ασφαλισμένων- έχουν χρέη προς τον Οργανισμό. Τα χρέη, που έχουν οδηγήσει τον ΟΑΕΕ στα όρια του κραχ, ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ.

Στους ασφαλισμένους που οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ αποστέλλεται από το ΚΕΑΟ «ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών» με την οποία ενημερώνονται ότι εντός 20 ημερών από την παραλαβή της ειδοποίησης θα πρέπει να προχωρήσουν σε εξόφληση ή ρύθμιση των χρεών τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, το ΚΕΑΟ θα προχωρήσει «στα προβλεπόμενα από το ΜΔ 356/1974 (ΚΕΔΕ) αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος σας, καθώς και των κατά νόμον υπευθύνων (κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων)».