Σε συνεργασία με το Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης για την εκπόνηση μελέτης για τη βέλτιστη έκδοση των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου βρίσκεται το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το ΚΕΠΕ, στο πλαίσιο των ερευνητικών συνεργασιών του με διεθνή πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς, έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Stern School of Business του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης στο πλαίσιο της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης από κοινού με το Τμήμα Information, Operations & Management Science (IOMS) του Stern School of Business, με θέμα τη βέλτιστη έκδοση των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Στη μελέτη αυτή, συμμετέχουν διακεκριμένοι Καθηγητές από το Stern School of Business, με επικεφαλής τον Καθηγητή Μάικ Πινέντο, καθώς και ερευνητές του ΚΕΠΕ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Πρόεδρο και Επιστημονικό Διευθυντή του ΚΕΠΕ, Καθηγητή Νικόλαο Φίλιππα, και συντονιστή τον Δρ. Νικόλαο Γεωργικόπουλο, ερευνητή του ΚΕΠΕ και επισκέπτη Καθηγητή έρευνας του Stern School of Business.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται συμφωνία του ΚΕΠΕ με το Stern School of Business, με σκοπό τη συμμετοχή αριστούχων μεταπτυχιακών φοιτητών του MBA της σχολής σε έρευνες και μελέτες που θα αναλάβει το ΚΕΠΕ και αφορούν την ελληνική οικονομία.