Την διαδικασία παραχώρησης δημοσίων ακινήτων στην εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» συζήτησαν σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης ουφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκηςμε τον πρόεδρο της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» κ. Άρη Ματιάτο.
Σε δήλωση του ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «είναι μια διαδικασία που τρέχει πλέον με γρήγορους ρυθμούς. Το έργο για το οποίο δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις και το οποίο θα αναδείξει τις δυνατότητες της Αττικής, έχει ήδη ξεκινήσει. Κύριο μέλημα μας είναι να αναδείξουμε την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Στόχος διττός και ισορροπημένος»

Και εξήγησε ότι «αφενός θέλουμε, να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε περιβάλλον σταθερών κανόνων, αυστηρών προδιαγραφών και με πρώτο γνώμονα την απόλυτη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού.



Αφετέρου, θα προωθηθούν έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και αυξάνουν την προσβασιμότητα των πολιτών στην θάλασσα όπως για παράδειγμα στον Φαληρικό όρμο, ο οποίος πέρασε στην κυριότητα του Παράκτιου Μετώπου».
Από την πλευρά του ο κ. Ματιάτος παρατήρησε ότι «με τη μεταβίβαση ακινήτων στην εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ ξεκινάμε ουσιαστικά το μεγάλο έργο του νοικοκυρέματος των δημοσίων εκτάσεων, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο μέχρι το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Στόχος μας είναι να καταγράψουμε τη δημόσια περιουσία στην υπό αξιοποίηση περιοχή, να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να την προστατεύσουμε. Βάζουμε τέλος στο χάος, τις αυθαιρεσίες και τις καταπατήσεις».