Σήμερα Τρίτη αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η λεπτομερής απάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη στις εξαγγελίες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο κ. Χαρδούβελης έδωσε εντολή στο νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Τάσο Αναστασάτο αλλά και σε υπηρεσιακούς παράγοντες να ετοιμάσουν μια αναλυτική κοστολόγηση των εξαγγελιών του κ. Τσίπρα.
Η επικοινωνιακή γραμμή συζητήθηκε και στο πλαίσιο της συνάντησης που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας ανάμεσα στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κ. Χαρδούβελη.

«Αργούμε για να είμαστε έγκυροι»..
Μάλιστα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν την Δευτέρα ότι η απάντηση του Υπουργείου δεν δόθηκε βιαστικά την Κυριακή ή την Δευτέρα διότι ο στόχος ήταν να γίνει μια σοβαρή και όχι μια πρόχειρη αξιολόγηση και κοστολόγηση των εξαγγελιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η απάντηση-κοστολόγηση, η οποία θα έχει τη μορφή αναλυτικής ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται ως το βράδυ της Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΟΙΚ θα ανεβάζει σημαντικά το «λογαριασμό» από τα 13 δισ. ευρώ στα οποία υπολόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εξαγγελίες, ενώ θα διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις για το κατά πόσο μπορούν όντως να αξιοποιηθούν οι πηγές των κεφαλαίων που περιγράφονται από την αντιπολίτευση.