Χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο για τη διάσωση της προβληματικής Corporate Commercial Bank (CCB) εμφανίζονται οι βασικοί της μέτοχοι, ο Τσβέταν Βασίλεφ και το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Ομάν.

Οι κύριοι μέτοχοι της CCB υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους για τη διάσωση της τράπεζας, ωστόσο, δεν κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, παρά το γεγονός ότι, έληξε η προθεσμία υποβολής τέτοιων, η οποία είχε τεθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας.

Οι βασικοί μέτοχοι κλήθηκαν να καταθέσουν προτάσεις για πιθανή στήριξη της ρευστότητας στην τράπεζα, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων «ΒΤΑ».

Ο κ. Βασίλεφ και το επενδυτικό ταμείο του Ομάν έδωσαν τις απαντήσεις τους στην Κεντρική Τράπεζα μέχρι τις 31 Αυγούστου, όμως δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις ή ρεαλιστικές οικονομικές δεσμεύσεις.

Η CCB είχε τεθεί εκτός λειτουργίας από τις 21 Ιουνίου 2014 εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, είχε τεθεί υπό ειδικό καθεστώς εποπτείας από την Κεντρική Τράπεζα. Ο κ. Βασίλεφ και ανώτερα στελέχη της τράπεζας κατηγορήθηκαν για υπεξαίρεση και ο κ.Βασίλεφ βρίσκεται στη λίστα καταζητουμένων της Ιντερπόλ.

Ό κ. Βασίλεφ ανακοίνωσε ότι μια επενδυτική εταιρεία θα υποβάλλει στην Κεντρική Τράπεζα και την κυβέρνηση της Βουλγαρίας μια πρόταση.

Το επενδυτικό ταμείο του Ομάν ανακοίνωσε τα σχέδια για τη σύσταση επενδυτικής κοινοπραξίας που θα καταθέσει πρόταση για την αναδιάρθρωση της CCB.

Η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε, από την πλευρά της, πως είναι έτοιμη να συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο με τους μετόχους.

Στο μεταξύ, πελάτες της τράπεζας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Κεντρική Τράπεζα, ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία της CCB και την πρόσβαση στα χρήματά τους.