Στη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να απεμπλακεί σταδιακά από την τρόικα αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του CNBC με τίτλο «Η Ελλάδα βλέπει την αποφοίτηση από το σκληρά μαθήματα της τρόικας ».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στις συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα επιδιωχθεί να καταδειχθεί πως η Ελλάδα αφήνει πίσω της το χάος του παραλυτικού χρέους και της οικονομικής κρίσης και μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της. Στη βάση αυτή αναμένεται να υποστηριχθεί το αίτημα για αποδέσμευση από τη λιτότητα και την ανάληψη πολιτικών προσανατολισμένων στην ανάπτυξη.

Κατά το CNBC απώτερος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να «αποφοιτήσει» η χώρα με επιτυχία από το πρόγραμμα διάσωσης, όταν αυτό λήξει το 2016, χωρίς περαιτέρω βοήθεια ακριβώς όπως έκαναν φέτος η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Το CNBC επικαλείται πηγές του υπουργείου Οικονομικών που δήλωσαν στο πρακτορείο ότι στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στρατηγικής η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε η συνάντηση με την τρόικα να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, αλλά ξεκαθάρισαν ότι η αλλαγή αυτή δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την τρόικα.