Ο συντονισμός των δράσεων των υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδου με την υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη την Τετάρτη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι υφυπουργοί Παιδείας κ.κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Κωνσταντίνος Κουκοδήμος.
Συγκεκριμένα εξετάσθηκε η υφιστάμενη δομή της τουριστικής εκπαίδευσης σε λυκειακό και μεταλυκειακό επίπεδο και η δυνατότητα διασύνδεσης των επιπέδων αυτών. Επίσης διερευνήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των αναγκών και σχετικών αιτημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αποφασίστηκε η συνέχιση της επαφής των δυο υπουργείων με σκοπό να ξεπεραστούν τα τεχνικά εμπόδια και να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις στη σύνοδο των πρυτάνεων των Α.Ε.Ι και των προέδρων των Τ.Ε.Ι.
Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε τρία επίπεδα δράσεων, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση. «Το πρώτο είναι η διαμόρφωση σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της τουριστικής εκπαίδευσης. Το δεύτερο η δυνατότητα σε όσους σπουδάζουν, σε όσους φοιτούν στις σχολές τουρισμού μετά από την τριετή τους εκεί φοίτηση και υπό προϋποθέσεις, να έχουν μια διέξοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το τρίτο, η δημιουργία ξενόγλωσσων πανεπιστημιακών τμημάτων σχετικών με τη διοίκηση του τουρισμού που με δίδακτρα θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς». Στην αναβάθμιση των δύο Ανώτατων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, στη Ρόδο και στην Κρήτη, με πρόγραμμα σπουδών το οποίο θα καταρτιστεί από κοινού με το υπουργείο Παιδείας, αναφέρθηκε από την πλευρά της η κυρία Κεφαλογιάννη, ενώ τόνισε ότι εξετάζεται η δυνατότητα να μπορούν οι απόφοιτοι των σχολών αυτών, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και σε ανώτατο επίπεδο, σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Η ίδια σημείωσε ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, ενώ σε ό,τι αφορά τις σπουδές των παιδιών από το εξωτερικό, πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις σε επόμενο χρόνο.