Υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.Νίκου Δένδια συνεδριάσει αυτήν την ώρα η Διυπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανική Πολιτική.

Η σύσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια της συνάντησης της Τρίτης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με εκπροσώπους της διοίκησης του ΣΕΒ.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται οι πολιτικές για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και η σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την παραγωγή.

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών κ.Γκίκας Χαρδούβελης, Περιβάλλοντος-Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ.Γιάννης Μανιάτηςκαι Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.Γιάννης Βρούτσης. Στην αυριανή συνεδρίαση έχουν προσκληθεί, λόγω αρμοδιοτήτων επί των θεμάτων που θα συζητηθούν, και οι υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Ανδρέας Λοβέρδος,οι υφυπουργοί Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος,Περιβάλλοντος – Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ.Ασημάκης Παπαγεωργίου,καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας κ.Χρήστος Βασιλάκος.
Από τον ΣΕΒ θα παρεβρεθούν ο πρόεδρος κ.Θόδωρος Φέσσαςκαι ο επίτιμος πρόεδρος κ.Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 9 π.μ. στο κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.