Μια μεγάλη συμμαχία ίσως κρύβει η αποσφράγιση των έξι δεσμευτικών προσφορών για την Ακτή Βουλιαγμένης, που έγινε στις 29 Ιουλίου. Στον διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό που διενεργεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), για την εκμίσθωση του ακινήτου «Ακτή Βουλιαγμένης», αν και 25 ενδιαφερόμενοι παρέλαβαν τον φάκελο της προκήρυξης, έξι ήταν τα σχήματα που τελικά προσήλθαν με δεσμευτικές προσφορές.

Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι:

1. Ενωση εταιρειών «APOLLO INVESTMENT HOLDCO και LYVARIAN TRADING LIMITED»

2. Ενωση προσώπων «ΒΛΑΣΙΟΣ ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – PORTO THERMES RESORTS & SPAS S.A.»

3. ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

4. ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε

5. Ενωση προσώπων «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΡΑΝΙΤΩΝ ΑΒΕΕ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Α. ΔΡΑΚΟΣ»

6. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε., του ομίλου Λασκαρίδη

Πιο συγκεκριμένα, το σχήμα Apollo – Lyvarian αποτελεί joint venture συνεργασία του αραβικών συμφερόντων νέου επενδυτικού σχήματος στο τουριστικό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, Jermyn Street (Apollo), ενώ η εταιρία Lyvarian φαίνεται να εκπροσωπείται από πρόσωπα του περιβάλλοντος της οικογένειας Λάτση. Οι άραβες επενδυτές εκφράζουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και για την άλλη πλευρά της ακτογραμμής στη Βουλιαγμένη, ενώ σε αυτή τη διεκδίκηση διαφαίνεται συμμαχία με την οικογένεια Λάτση. Από την άλλη, η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ κατέθεσε ξεχωριστή προσφορά.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο μισθωτής θα καταβάλλει εφάπαξ ένα εκατ. ευρώ και στη συνέχεια, το ετήσιο μίσθωμα υπολογίζεται σε ποσοστό 15% επί του τζίρου, με ελάχιστο ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα, με βάση την τελική προσφορά.

Η διάρκεια μίσθωσης της Ακτής είναι 15 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον πέντε έτη. Βασική επιδίωξη της ΕΤΑΔ αποτελεί η λειτουργία του ακινήτου ως οργανωμένη ακτή με εκσυγχρονισμό, εμπλουτισμό και συντήρηση των υποδομών του, οι οποίες θα είναι αρμονικά ενταγμένες στο περιβάλλον, προκειμένου να παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Η Ακτή Βουλιαγμένης βρίσκεται στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης του Ν. Αττικής και έχει έκταση 76 στρέμματα μέχρι την οριογραμμή του αιγιαλού, με κεντρική είσοδο από τη διασταύρωση της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Απόλλωνος.