Η αγωνία του δισεκατομμυριούχου για τις συντάξεις
Στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας και στην αδυναμία του προϋπολογισμού να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των συνταξιοδοτικών ταμείων προστέθηκαν τα υψηλά επίπεδα ανεργίας και το PSI. Ο μέσος δείκτης εξάρτησης ήταν προ κρίσης 1,7 προς 1 εργαζόμενοι ανά συνταξιούχο, αναλογία χαμηλότερη του 2 προς 1, που θεωρείται βιώσιμη.
Το παρήγορο είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς ανάλογα προβλήματα.
Ο γνωστός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ μιλώντας στους μετόχους της εταιρείας του Berkshire Hathaway προειδοποίησε ότι αναμένονται περισσότερες κακές ειδήσεις για τα συνταξιοδοτικά ταμεία την επόμενη δεκαετία. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επεσήμανε ότι οι κυβερνήσεις υποσχέθηκαν παροχές που δεν μπορούσαν να επιδοτήσουν, ενώ παράλληλα υποτίμησαν τις συνέπειες αυτών των δεσμεύσεων.
Συνεχίζονται οι εισροές στα αμοιβαία
Στα 7,015 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο τέλος του πρώτου εξαμήνου τα υπό διαχείριση κεφάλαια στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων σημειώνοντας άνοδο 12,69% από την αρχή του έτους και 1,7% από το προηγούμενο τρίμηνο.
Οι συνολικές εισροές στο δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν 86,9 εκατ. ευρώ, προερχόμενες κυρίως από εισροή κεφαλαίων στις κατηγορίες των ομολογιακών AK Ελλάδας, των μεικτών funds of funds και των μετοχικών ΑΚ Ελλάδας.
Γενικότερα το δεύτερο τρίμηνο του 2014 για τον κλάδο της θεσμικής διαχείρισης (αμοιβαία, εταιρείες asset management, εταιρείες επενδύσεων στην ακίνητη περιουσία και εταιρείες χαρτοφυλακίου) ήταν ιδιαίτερα καλό καθώς το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων διαμορφώθηκε στις 30.6.2014 στα 13,20 δισ., παρουσιάζοντας αύξηση 4,71% από το τέλος του πρώτου τριμήνου και 16,61% από την αρχή του έτους.
Ερχονται οι «έξυπνοι» μετρητές της ΔΕΗ
Ο ΔΕΔΔΗΕ προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια 170.000 «έξυπνων» μετρητών συνολικού προϋπολογισμού 86,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά ως το 2012 πρέπει και οι 7.000.0000 συμβατικοί μετρητές της ΔΕΗ να έχουν αντικατασταθεί από «έξυπνους» μετρητές. Το κόστος του έργου θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ. Τα πλεονεκτήματα των «έξυπνων» μετρητών είναι μεταξύ άλλων η ακριβής τιμολόγηση του καταναλωτή, η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης των καταναλωτών για τις χρεώσεις ακόμη και μέσω κινητού, ενώ θα μειωθούν σημαντικά τα κόστη καθώς περιορίζεται ο ρόλος των υπαλλήλων-καταμετρητών.

Χρυσός Οδηγός

Ο Χρυσός Οδηγός ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία του ως Premier Partner της Google στην ελληνική αγορά.
Τα τελευταία δύο χρόνια ο Χρυσός Οδηγός έχει μετασχηματιστεί σε μια εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων ψηφιακών λύσεων προβολής στο Διαδίκτυο, προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κάθε πελάτη.
Ο Χρυσός Οδηγός βραβεύτηκε από την ίδια την Google –πρώτη φορά για ελληνική εταιρεία –με το βραβείο Display Champion 2013, με το οποίο κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία display ανάμεσα σε 33 εταιρείες από 25 χώρες για την αποτελεσματικότητα των καμπανιών Google AdWords προς όφελος των πελατών του.
Ευτύχης Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Aegean
To ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Cyprus Airways γνωστοποίησε η Aegean Airlines σε μια προσπάθεια περαιτέρω διεθνοποίησης των δραστηριοτήτων της μετά και την εξαγορά της Olympic Air. Το μη δεσμευτικό ενδιαφέρον αφορά την απόκτηση είτε μετοχών είτε σημαντικών περιουσιακών στοιχείων των Κυπριακών Αερογραμμών. Η Cyprus Airways ιδρύθηκε το 1947, μεταφέρει ετησίως 1,3 εκατ. επιβάτες και ο στόλος της αποτελείται από έξι αεροπλάνα Airbus A320.

Παντελής Παντελιάδης, πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων ΜΕΤRO AEBE

Η κριτική επιτροπή των σελφ σέρβις Excellence Awards 2014 τίμησε για τη συνεισφορά του στον κλάδο τον κ. Παντελή Παντελιάδη απονέμοντάς του το Βραβείο Τιμητικής Συνεισφοράς «Life Achievement Award». Επίσης η ΜΕTRO βραβεύτηκε με άλλες τρεις διακρίσεις στους τομείς καινοτομίας και ανάπτυξης.

Ο κ. Παντελής Παντελιάδης τόνισε ότι το βραβείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αποτελεί επιβράβευση όχι μιας προσωπικής επιτυχίας αλλά της προσφοράς σε έναν κλάδο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ