Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψε τον Ιούλιο η μεταποιητική δραστηριότητα στη Γερμανία ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Markit Economics, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Γερμανίας αυξήθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση στις 52,9 μονάδες, από 52 τον Ιούνιο, όταν οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 52 μονάδες. Ο Σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών ανήλθε στις 55,9 μονάδες, από 54 τον Ιούνιο.

Ο PMI των υπηρεσιών αυξήθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση στις 56,6 μονάδες, από 54 τον Ιούνιο, όταν οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 54,6 μονάδες.

Αντιθέτως ο Σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Γαλλίας παρέμεινε κάτω από τις 50 μονάδες, που είναι το όριο μεταξύ επέκτασης και συρρίκνωσης της δραστηριότητας, κάτι που οφείλεται στις αδύναμες επιδόσεις της βιομηχανίας και σε μικρότερο βαθμό στις επιδόσεις των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την Markit ο Σύνθετος PMI της Γαλλίας ανήλθε στις 49,4 μονάδες τον Ιούλιο από 48,1 τον Ιούνιο, λόγω της βελτίωσης των επιδόσεων του γαλλικού τομέα υπηρεσιών.