Ζημιές 700 εκατ. φράγκων ανακοίνωσε σήμερα για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός Credit Suisse Group AG. Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας υποχώρησαν κατά 6% στα 6,43 δισ. φράγκα.

Τα αποτελέσματα επηρεάσθηκαν από το πρόστιμο 2,6 δισ. δολαρίων που επέβαλαν οι Αρχές των ΗΠΑ στην τράπεζα μετά από νομική διευθέτηση στην οποία κατέληξα το προηγούμενο Μάιο και αφορούσε σε Αμερικανούς φοροφυγάδες που βοηθήθηκαν από την Credit Suisse.

Τα προ φόρων κέρδη της Credit Suisse διαμορφώθηκαν στα 752 εκατ. φράγκα στο δεύτερο τρίμηνο 2014 σε σχέση με 754 εκατ. φράγκα στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες του ιδρύματος πλήττονται από την ύφεση, ενώ έχει επιλέξει να αποχωρήσει από το χρηματιστήριο εμπορευμάτων.

Στην ιδιωτική τραπεζική και στη διαχείριση πλούτου τα καθαρά νέα στοιχεία ενεργητικού διαμορφώθηκαν στα 7,4 δισ. φράγκα, χαμηλότερα σε σχέση με τα 7,7 δισ. φράγκα του δευτέρου εξαμήνου 2013. Τα προ φόρων κέρδη από τις δραστηριότητες αυτές ανήλθαν σε 882 εκατ. φράγκα.