Προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς των ασύρματων επικοινωνιών στην Ελλάδα βλέπει η Rohde & Schwarz. Πρόκειται για μία διεθνή εταιρία, με περίπου 10 χιλιάδες εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, η οποία ωστόσο έχει διατηρήσει τον οικογενειακό της χαρακτήρα, καθώς ελέγχεται από την τρίτη γενιά των ομώνυμων επιχειρηματικών οικογενειών της Γερμανίας.
Στη χώρα μας, η εταιρία έχει παρουσία πάνω από 30 έτη κι έχει προμηθεύσει με συστήματα επικοινωνιών Ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, όπως η Forthnet, η Δημόσια Τηλεόραση, το Mega Channel και το Star Channel, Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους, όπως ο ΟΤΕ, η Vodafone και η Cosmote, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) κτλ.
Η εταιρία καλύπτει στρατηγικά τέσσερις πυλώνες: Τον εξοπλισμό ελέγχου και μετρήσεων, τον εξοπλισμό ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, τον εξοπλισμό Ασφαλών Επικοινωνιών και τις Συσκευές Επίβλεψης Φάσματος, Ραδιογωνιομέτρησης και Ραδιοεντοπισμού.
Η εταιρία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της στην Ελλάδα, κ. Δημήτρης Κυνηγόπουλος, στηρίζει μεγάλα προγράμματα και έργα και δεν αποτελεί έναν απλό προμηθευτή. Όπως τόνισε, η Rohde & Schwarz ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την προμήθεια 335 εγκατεστημένων πομπών σε κέντρα εκπομπής εκπομπής επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, αρχικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ.
Επίσης, η εταιρία διακρίνει ευκαιρία σε κάποιον πιθανό διαγωνισμό για τα λεγόμενα «gap fillers», δηλαδή τα συστήματα μετάδοσης που θα καλύψουν τα όποια γεωγραφικά κενά αφήσει πίσω της η ψηφιακή μετάβαση της χώρας. Παράλληλα, ενδιαφέρον βλέπει και για την υποστήριξη στην συντήρηση των συγκεκριμένων συστημάτων μετά την παράδοσή τους.
Σήμερα, η Rohde & Schwarz απασχολεί οκτώ άτομα στην Ελλάδα. Τα συστήματα μέτρησης είναι υπεύθυνα για το 50% του τζίρου της, που φτάνει, σε επίπεδο παραγγελιών τα 4-5 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.