Τροπολογία που προβλέπει την ουσιαστική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΟΔΔΗΧ κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομιών κ.Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην τροπολογία η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο Αρχές Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Εποπτείας προβλέπεται η μεταβίβαση της ευθύνης κίνησης λογαριασμών του Δημοσίου σε τράπεζες, αλλά και η ενημέρωση του προϋπολογισμού για τις κινήσεις των λογαριασμών αυτών στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας ο κ. Σταϊκούρας θα ορίσει με υπουργική απόφαση ποιοι θα είναι αυτοί οι λογαριασμοί. Παράλληλα δίδεται η αναδρομική δυνατότητα από 1ης Μαρτίου 2014 αντί για 7 Απριλίου 2014 στον ΟΔΔΗΧ για έκδοση συμφωνιών επαναγοράς (repos) και παροχή εξασφάλισης σε πράξεις αντιστάθμισης κινδύνων(hedging).

Στελέχη για νέα έξοδο

Δεν είναι τυχαίο ότι το οπλοστάσιο του ΟΔΔΗΧ ενισχύεται ενόψει της νέας εξόδου στις αγορές. Διότι εκτός από τις νέες αρμοδιότητες ο Οργανισμός ενδυναμώνεται με έμψυχο δυναμικό.

Για το σκοπό αυτό, υπό την επίβλεψη του αναπλ. Υπουργού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς προσωπικού από τις εξειδικευμένες διευθύνσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έχουν μεταφερθεί υπό τη γενική «ομπρέλα» του ΟΔΔΗΧ ώστε είναι έτοιμοι να προσφέρουν στο διευρυμένο σχήμα.