Το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο στήριξης δεν απέκλεισε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, συμπλέοντας με την γραμμή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το ύψος της βοήθειας θα είναι δυνατόν να καθοριστεί μετά το καλοκαίρι. «Πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι» τόνισε.

Μιλώντας σε ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Ντεϊσελμπλούμτόνισε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Για να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία της ή να λάβει νέα βοήθεια, επισήμανε.

Πάντως, τόνισε ότι η οικονομία της Ελλάδας βαίνει καλύτερα και καταγράφεται ανάπτυξη, ενώ το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο, οπότε η ελληνική οικονομία γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική.

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αποτελεί βασικό ζητούμενο επανέλαβε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, ενώ μιλώντας για τα θετικά στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε στην δυναμική ανάπτυξη, που παρουσιάζει ο τουρισμός.