από metereologos.gr
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
 

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα αποφασίσει αν θα χρειαστεί νέα βοήθεια - Δεν έθεσε στην παρούσα φάση θέμα παραμονής της χώρας στο ευρώ

Περιορισμένο θα ήταν ενδεχόμενο νέο πακέτο στήριξης - Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις αν θέλει το ευρώ ανέφερε σε συνέντευξή του στο Focus
 Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα αποφασίσει αν θα χρειαστεί νέα βοήθεια - Δεν έθεσε στην παρούσα φάση θέμα παραμονής της χώρας στο ευρώ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Την αναγνώρισή του για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας και την πρόοδο που έχει μέχρι τώρα σημειωθεί εκφράζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σε γραπτή διευκρίνιση που απέστειλε στην Ελληνική Υπηρεσία της Deutsche Welle, σχετικώς με τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιοδικό «Focus». Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ακόμη ότι στην συνέντευξή του ο κ. Σόιμπλε δεν προσέθεσε επί της ουσίας κάτι καινούργιο και ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα ληφθούν το φθινόπωρο.

«Σε περίπτωση που, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, η χώρα δεν μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί μόνο από τις αγορές, ισχύει η συμφωνία του Eurogroup του περασμένου Νοεμβρίου. Σημειώνεται δε ότι οποιαδήποτε απόφαση επ' αυτού θα ληφθεί το νωρίτερο το φθινόπωρο», αναφέρει το γερμανικό υπουργείο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της DW. Στην ίδια ανακοίνωση, συνεχίζει το δημοσίευμα,  γίνεται αναφορά και στο σημείο της συνέντευξης, όπου ο Β. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι «στο τέλος του 2012, όταν δηλαδή αποφασίστηκε το δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα, ήταν σαφές ότι δύο χρόνια μετά τη λήξη του η χώρα δεν θα μπορούσε να αναχρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Επειδή δε, το χρέος της Ελλάδας αναμένεται να καταστεί βιώσιμο το 2022, υπάρχει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί ακόμη μια φορά περιορισμένη βοήθεια. Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Β. Σόιμπλε επαναλαμβάνει την αναγνώρισή του για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και επαινεί τις προόδους που έχει σημειώσει μέχρις στιγμής η Ελλάδα. Παράλληλα καλεί τη γερμανική κοινή γνώμη να δείχνει κατανόηση για την Ελλάδα. Το ίδιο είπε άλλωστε και στη συνέντευξη στο Focus, ότι δηλαδή για τους Έλληνες οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με μεγάλη επιβάρυνση. Όλα αυτά όμως δεν προσθέτουν κάτι νέο σε όσα μέχρι τώρα ο ίδιος υποστήριζε, καταλήγει η ανακοίνωση», σύμφωνα με την DW.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είπε επί της ουσίας κάτι καινούργιο, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπός του Μαριάνε Κοτέ, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περί ενδεχόμενης νέας βοήθειας για την Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε κινούνται στη λογική των σχετικών αποφάσεων της Ευρωζώνης, επισήμανε η κ. Κοτέ και επανέλαβε ότι εφόσον, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, οι εταίροι της θα ανταποκριθούν θετικά.

Εναπόκειται, ωστόσο, στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια, διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι κατ' αρχήν πρόθυμη να συμβάλει, αλλά το ζήτημα θα τεθεί το φθινόπωρο, όταν θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού.

Πηγές του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρουν ότι η Γερμανία θα είναι πολύ χαρούμενη εάν η Ελλάδα καταφέρει να αντλήσει από μόνη της κεφάλαια που χρειάζεται από τις αγορές. Εάν ωστόσο δεν γίνει αυτό εμείς είμαστε εδώ συμπλήρωσε, κάνοντας ευθεία αναφορά στο δάνειο των 10 δισ. ευρώ.

Συνέντευξη Σόιμπλε στο Focus

Δεν αποκλείει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, λέγοντας πως η έκτασή του θα ήταν «περιορισμένη», πιθανώς κάτω από δέκα δισ. ευρώ.

Μιλώντας στο περιοδικό Focus, όπως μεταδίδει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Σόιμπλε ανέφερε πως το ελληνικό χρέος αναμένεται να φτάσει σε βιώσιμα επίπεδα το 2022.

«Ως εκ τούτου, ενδέχεται η Ελλάδα να χρειαστεί ξανά περιορισμένη βοήθεια», είπε. Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο, θα πρόκειται για «σαφώς μικρότερο ποσό από τα πρώτα δύο προγράμματα, δηλαδή πιθανότατα για μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων».

Ο γερμανός υπουργός επανέλαβε πως νέο πακέτο θα συνοδεύεται με τον όρο συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. «O ελληνικός λαός πρέπει να περάσει αυτήν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στο ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο Β.Σόιμπλε.

Και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες αποφασίζουν μόνοι τους για το μέλλον τους. Μια νομισματική ένωση όμως μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν όλοι τηρούν τους κοινούς κανόνες».

ΥΠΟΙΚ: «Το θέμα του ευρώ έχει απαντηθεί οριστικά»


«Το ερώτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχει απαντηθεί οριστικά και αμετάκλητα και έχει περάσει μέσα από τις αιματηρές οικονομίες και θυσίες του ελληνικού λαού.

»Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όπως είναι γνωστό και έχει δεχθεί και το τελευταίο Eurogroup, είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015»
ήταν η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε βολές του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύοντας επί της ουσίας στόχευε στις δηλώσεις Σόιμπλε.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόιμπλε: Υπέρ αναδιοργάνωσης της Κομισιόν γύρω από υπερ-Επιτρόπους 
Σόιμπλε: Ελληνας πολιτικός πρότεινε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ 
Deutsche Welle: Ο Σόιμπλε δεν ζήτησε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ 
Ο Τ. Γκάιτνερ για το σχέδιο Σόιμπλε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ 
ΥΠΟΙΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπει παντού φαντάσματα και αντικοινωνικά μέτρα 
Γεράσιμος Γιακουμάτος: Ο Σόιμπλε είναι κρυφο-ΣΥΡΙΖΑ 
Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί και 3ο πακέτο στήριξης 
Σόιμπλε:Η αλλαγή του έλληνα υπουργού Οικονομικών δεν σημαίνει πως θα υπάρξει και αλλαγή στην πολιτική 
Σόιμπλε: Oχι άλλη συζήτηση για περαιτέρω μέτρα από την ΕΚΤ 
 
 
σχόλια (63)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Γεια σου Σοιμπλε αριστερε ! | 03/06/2014 11:13
  Ευτυχως για εμας ο Σοιμπλε κανει τα παντα προκειμενου να πεσει αυτη η δοσιλογη κυβερνηση ! Χαιρετουμε αυτη την στρατηγικη και αλλαζονεια του !
  Panos
  απάντηση64
   
   
   
  Έχουμε εκκρεμότητες κύριε Σόϊμπλε και πρέπει να τις ρυθμίσουμε. | 03/06/2014 08:39
  Κατοχικό δάνειο-Πολεμικές αποζημιώσεις- Παράνομη εξαγωγή διαφθοράς από τη SIEMENS-Σαραβαλάκια υποβρύχια σαν το καροτσάκι σου-Παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας. Έχετε εκκρεμότητες για συζήτηση και με τους άλλους εταίρους στις Βρυξέλες. Τελικά, αυτή η τελευταία Σταυροφορία για τη Γερμανική Ευρώπη ξεφούσκωσε πολύ γρηγορότερα από τις προηγούμενες.
  Αγιάννης
  απάντηση107
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ο ΠΟΛΑΝτώνης πάει καιρό που ζούσε στην αυλή ....του Σόιμπλε | 02/06/2014 23:34
  Το μόνο που θα επιτρέψει ο Σόιμπλε στον υπάλληλό του Σαμαρά είναι να αλλάξει τα πρόσωπα , για να θαμπωθούν και πάλι για λίγο οι ιθαγενείς της αποικίας του. Στις επόμενες εκλογές το χαστούκι θα είναι πιο ηχηρό ....Αν μέχρι τότε κυβερνάει ο ΠΟΛΑΝντώνης
  Τσιφούτης
  απάντηση104
   
   
  Πατατες | 02/06/2014 23:34
  Κε Σόιμπλε, μην μας βαζετε δυσκολα. Να αποφασισουμε αν θελουμε κι αλλα; Και φυσικα τα θελουμε αλλα εχουμε και μια υπερηφανεια να προστατεψουμε. Να σάς προτεινω κατι; Θα φερετε την βοηθεια και θα την βαλετε σε μια αποθηκη στον Περαία (κανει ριμα με το παρίας, γι αυτο) και θα βαλετε φρουρους να την φυλανε. Οι φρουροι αυτοι θα ειναι δασκαλεμενοι να κανουν πως κοιμουνται. Εμεις καπου εκει στα μεσανυχτα θα παμε να αρπαξουμε την βοηθεια και θα την βαλουμε στα δικα μας υπογεια. Εσεις μετα θα μας ζητησετε τον λογο, εμεις θα πουμε τα δικα μας και στο τελος θα τα βρουμε μεταξυ μας, οπως τον παλιο καλο καιρο.
  nikaram
  απάντηση96
   
   
  Ενα ενδιαφερον ερωτημα ειναι ποσοι | 02/06/2014 22:18
  Συριζαιοι ειναι ανεργοι και ποσοι αεργοι (τους χρωσταει το κρατος και οι δομες,,). Δε ειναι αλλωστε τυχαιο οτι ολοι οι τεμπεληδες ειναι ειδικοι σε πολλα θεματα. Κοιταξτε το κοντινο περιβαλλον του καθενος μας.
  ψεματα λεω??
  απάντηση613
   
   
  Αυτά που θα έρθουν | 02/06/2014 21:36
  Οι Γερμανοί έχουν το σχέδιο εξόδου μας στο συρτάρι τους και βελτιωμένο. Επίσης έχουν κάνει και εξακολουθούν να κάνουνε ο,τι χρειάζεται για να μην κινδυνεύσει η ευρωζώνη. Όταν έρθει η ώρα θα μας πετάξουνε σαν την τρίχα απο την σούπα. Ο Σόιμπλε γνωρίζει, οτι δεν θα βαστάξουμε πολύ ακόμα. Στην πραγματικότητα δεν το πιστεύουνε, πως έχουμε βαστάξει εως τώρα. Καθόλου δεν τον νοιάζει. Θέλουν 1. να απελευθερωθούν απο εμάς 2. να δέσουνε τους άλλους στο άρμα τους οριστικά και αμετάκλητα μέσα απο τη δικιά μας τραγωδία. Η ειρωνία είναι ότι κάποιοι κουτοπόνηροι στην Ελλάδα (βλέπε Σύριζα) θα σας πουλήσουνε το σχέδιο Σόιμπλε και την επιστροφή στη δραχμή σαν πατριωτική πράξη και εθνική επιλογή. Καλή τύχη.
  Κατερίνα Δ. απο εξωτερικό
  απάντηση128
   
   
  Αφού το λέει ο Σαμαράς | 02/06/2014 20:13
  Έντυσα και εγώ την γυναίκα μου Αεροσυνοδό, δεθήκαμε στις πολυθρόνες και περιμένουμε να απογειωθούμε.
  Πάνος / Αννόβερο
  απάντηση92
   
   
  ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ! | 02/06/2014 16:38
  ΤΙ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ? ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΜΕ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΩΦΙΣΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥς! Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΖΥΓΙΟ! ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ? Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΕΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΕΙΕΣ-ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ Ή ΟΧΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕ ΣΑΜΑΡΑ?AN OXI,ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?
  ACHTUNG ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ !
  απάντηση329
   
   
   
  Σούζα ο Αντωνάκης !... | 02/06/2014 16:13
  Ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του λοιδωρούν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ της σθεναρούς διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και διακηρύττουν ότι οι δανειστές δεν δέχονται τσαμπουκάδες! Κύριε Σαμαρά εσείς γιατί δέχεστε τους τσαμπουκάδες από τους δανειστές (Σόιμπλε) αφού σαν πρακτική την απορρίπτετε? Γιατί δεν τολμάτε να τους απαντήσετε ευθέως και ομοίως???
  δρ
  απάντηση3811
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Μα προς τι η ανησυχια?? | 02/06/2014 14:28
  Αφου θα ψηφισει ο πανεξυπνος λαος μας τον Τσιπρα, θα παει ο Τσιπρας στο Σοιμπλε, θα του κανει "Μπου" και ολα θα φτιαξουν. Δεν μπορω να καταλαβω την αγωνια σας!
  Σπιιιιιιρτα μου
  απάντηση3350
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Τι είπε στην πραγματικότητα ο Σόϊμπλε | 02/06/2014 14:14
  Κορόιδα Έλληνες, μην νομίσετε πως επειδή διαμαρτυρηθήκατε στις εκλογές θα ξεφύγετε από την λιτότητα. Οι «διαθρωτικές αλλαγές» που ζητάμε είναι για τα μάτια του κόσμου, στην πραγματικότητα αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσετε να πληρώνετε φόρους στο 120% των εισοδημάτων σας (δηλαδή να δώσετε στο κράτος και τα ακίνητά σας, τις αποταμιεύσεις σας και ότι άλλο έχετε). Καταφέραμε να διασώσουμε τις τράπεζές μας και το ευρώ εκβιάζοντας και εκφοβίζοντας με περισσή ευκολία τους άχρηστους πολιτικούς σας. Αν νομίζετε πως η Γερμανία θα σεβαστεί τα δημοκρατικά σας δικαιώματα όταν θίγονται τα δικά της οικονομικά συμφέροντα είστε πολύ γελασμένοι. Σκάστε και πληρώστε, Deutschland über alles.
  Saltarismenos
  απάντηση4020
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Στημένο...... | 02/06/2014 14:14
  Τελικά το παιχνίδι είναι στημένο. Μια το δανεάκι απο τις αγορές προεκλογικά. Μια το χτυπηματάκι στην πλάτη και δηλωσεις του τύπου "οχι αλλη λιτότητα για τον νότο. Και τώρα που τέλειωσαν όλα, "μαγκες τα κεφάλια μέσα και ρυθμικά κουπί στην γαλέρα". ντε να δούμε ποσοι κοψοχέριδες θα εμφανιστουν ακόμα!!!!
  panos
  απάντηση409
   
   
  Κατά τ΄άλλα | 02/06/2014 13:59
  έχουμε πλεονάσματα και μοιράζουμε προεκλογικά 500άρικα. Τα λένε οι ξένοι, εδώ τα διαψεύδουν και στο τέλος γίνεται ότι λένε οι απέξω. Κουραστήκαμε.
  nemesis
  απάντηση326
   
   
   
  Δεν παλεύεται ο γέρος... | 02/06/2014 13:30
  Δεν είναι αρμόδιος ο Σόιμπλε για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και από την στιγμή που δείχνει ότι το πλεόνασμα το επιτρέπει μπορούν να γίνουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις χωρίς να ρωτηθεί ο ίδιος.
  Αλεξάνδρα
  απάντηση1226
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Κάποιος να τον προσγειώσει... | 02/06/2014 13:26
  Η Ελλάδα έχει δείξει αποφασιστικότητα με τις μεταρρυθμίσεις και δεν χρειάζεται την παρέμβαση του Σόιμπλε για να τις προχωρήσει. Ο τύπος δεν έχει καταλάβει ότι οι παρεμβάσεις του κάνουν ζημιά στο κυβερνητικό έργο.
  Μίλτος
  απάντηση1533
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τσαμπουκάδες ! | 02/06/2014 13:21
  Γουστάρεις αγόρι μου τσαμπουκά ?ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ! ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ-ΚΟΜΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ??? Μα, αλοίμονο,...δεν υποστηρίζουν τον Σαμαρά για να τους επιστρέφει τα νταηλίκια!.... Τον υποστηρίζουν για να τους υπακούει και να εφαρμόζει τα απάνθρωπα μνημόνια! Σαμαρά, με τί μούτρα,εσύ που έλεγες ότι τώρα βγαίνουμε από τα Μνημόνια ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ?ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΤΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ-...ΣΤΑΘΕΡΑ ! -ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟ,ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ?
  ΆΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ !
  απάντηση3123
   
   
  Τι δείχνουν οι δηλώσεις Σόιμπλε | 02/06/2014 13:14
  Οι δηλώσεις Σόιμπλε δείχνουν για ακόμη μία φορά πόσο δύσκολες είναι οι σχέσεις με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πόσο δύσκολο είναι να αλλάξουν οι πολιτικές λιτότητας που υποστηρίζονται από του Γερμανούς και τους Βορειοευρωπαίους συμμάχους τους. Προφανώς δεν θα τους πείσουμε να αλλάξουν στάση με τις ηλίθιες απειλές ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια και με άλλους όμοιους λεονταρισμούς. Χρειάζεται το χτίσιμο συμμαχιών εντός του ευρωκοινοβουλίου αλλά και διακρατικών. Χρειαζόμαστε πειστικά επιχειρήματα γιατί το πρόβλημα είναι και δικό τους αλλά κυρίως δικό μας. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική στρατηγική της εξόδου από το Ευρώ δηλ. του περήφανου αυτοχειριασμού της χώρας μας.
  JM
  απάντηση3210
   
   
  Συμφωνοι | 02/06/2014 12:39
  Η προταση ΣΟΙΜΠΛΕ θα ηταν χρησιμη αν, -Μεταρρυθμιση εννοειται μειωση του κρατους -Πακετο στηριξης ευπροσδεκτο προκειμενου να αντισταθμιστουν τυχον απωλειες κρατικων εσοδων μετα απο ουσιαστικη μειωση φορων και τονωση της οικονομιας. Σε καθε αλλη περιπτωση, η προταση να απορριφθει και η κυβερνηση να προχωρησει σε μειωση φορων και μειωση κρατους. Αν χρειαστει ας δανειστει εστω και με λιγο μεγαλυτερο επιτοκιο. Αλλα χωρις μειωση φορων και κρατους ειμαστε χαμενοι... σιγουρα
  stamos
  απάντηση234
   
   
  Πέφτω από τα σύννεφα! | 02/06/2014 11:38
  Να του πείτε ότι ο κ. Στουρνάρας λέει να μην αθροίζουμε ποσά που δεν αθροίζονται και ο κ. Σαμαράς λέει ότι έχουμε απογειωθεί! Αμάν πια με τον κάθε άσχετο υπουργό οικονομικών της Γερμανίας!
  George
  απάντηση435
   
-