Με την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΕΒ κ. Θεόδωρου Φέσσα, την πρώτη πολιτική ομιλία μετά από τις εκλογές της Κυριακής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα σε επιχειρηματικό ακροατήριο, όπως και του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, η γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών φορτίζει πολιτικά την σημερινή ημέρα.

Στον απερχόμενο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος –ο μακροβιότερος πρόεδρος με συνεχή θητεία –θα απονεμηθεί ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου.
Στο δεύτερο μέρος της γενικής συνέλευσης θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας ενώ στην παραδοσιακή απογευματινή εκδήλωση της συνέλευσης στην οποία θα παρεβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ ομιλητές θα είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ.
Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ θεωρεί ότι σήμερα τα σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας είναι ορατά -για να υπάρξει όμως βιώσιμη ανάπτυξη και για να σταθεί και πάλι στα πόδια της η κοινωνία απαιτούνται πράξεις και όχι λόγια και ικανότητα αποτελεσματικής υλοποίησης. Οι επιχειρηματικές δυνάμεις που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ μπορούν και θέλουν να συνεισφέρουν. «Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην ικανότητα να πράξουμε όλα αυτά που γνωρίζουμε ότι πρέπει και μπορούμε να κάνουμε. Στο προσκλητήριο αυτό -θα τονίσει ο κ. Φέσσας ο ΣΕΒ θα είναι παρών με προτάσεις και πρωτοβουλίες.»

Ο κ. Φέσσας συμμετέχει στον ΣΕΒ και παρακολουθεί τις υποθέσεις του από το 2000, έχοντας διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος Master στη Θερμοδυναμική από το Πανεπιστήμιο του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του InternationalChamber of Commerce (ICC).
Είναι γνωστός ως ένας επιτυχημένος, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρίας QUEST Συμμετοχών. Έχει αναπτύξει μια πολυσχιδή δραστηριότητα αφού η Quest Συμμετοχών, που ιδρύθηκε το 1981 (ως Info-Quest) και η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (1998), δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της, στον τομέα της πληροφορικής (με τις Info-Quest, iSquare, iStorm, Unisystems), στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στις ταχυμεταφορές (ACS CourierServices) και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (QuestEnergy, QuestSolar), με ετήσιες ενοποιημένες πωλήσεις που φθάνουν τα 300 εκατ. ευρώ.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ θα συμμετέχουν γνωστά ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας που αντιπροσωπεύουν εκτός από τη μεταποίηση, δυναμικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας -όπως τρόφιμα, φάρμακα, δομικά υλικά, ενέργεια και κατασκευές, λιανικό εμπόριο, μεταφορές και logistics, τουριστική βιομηχανία, πληροφορική, τράπεζες, ασφάλειεςκ.λπ. Νέα μέλη του ΔΣ θα είναι οι κκ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πάνος Μαρινόπουλος και Κωνσταντίνος Κόκκαλης, ενώ παραμένουν οι κκ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος,Βασίλης Φουρλής, Ευτύχης Βασιλάκης καθώςκαι άλλοι καταξιωμένοι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιχειρήσεων.Παραμένει, επίσης,ωςεκτελεστικός αντιπρόεδρος ο κ. Χάρης Κυριαζής,που θα συνεχίσει να υποστηρίζει διοικητικά τον Σύνδεσμο.
Στο στοιχείο της ενότητας, της σύνθεσης και της συνεργασίας όλων των εγχώριων δυνάμεων και φορέων θα αναφερθεί στο λόγο του κατά την απογευματινή εκδήλωση ο κ. Φέσσας. Θα τονίσει ότι τα μέλη του ΣΕΒ εκπροσωπούν σχεδόν όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας.

«Εδώ και αρκετά χρόνια στον ΣΕΒ -αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία- ο όρος Βιομηχανία ανταποκρίνεται περισσότερο στην αγγλική λέξη «industry»», θα υπογραμμίσει ο κ. Φέσσας, δίνοντας μια ευρύτερη και σύγχρονη διάσταση στηνέννοια της επιχείρησης. Σύμφωνα με τον ίδιο «βιομηχανία θεωρείται οποιαδήποτε επιχείρηση προσθέτει σημαντική αξία σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται στην Ελλάδα και είναι διεθνώς ανταγωνιστικά».