Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείου Αθηνών την αίτηση του «Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ΣΕΛΜΑΝ Βασιλικού Χαλκίδος» για να κηρυχθεί σε πτώχευση η ιστορική βιομηχανία ξυλείας.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο με χθεσινή του απόφαση, εκτός από την κήρυξη της ΣΕΛΜΑΝ σε πτώχευση, όρισε ημέρα παύσης πληρωμών την 30/6/2013 και διόρισε σύνδικο της πτωχεύσεως τον δικηγόρο Νικόλαο Μπούρμπο.
Η εταιρεία δεν έχει παραγωγική διαδικασία αφού το εργοστάσιο στο Βασιλικό είναι δύο χρόνια κλειστό και το εργοστάσιο στην Κομοτηνή έχει παύσει να λειτουργεί εδώ και περίπου 11 μήνες.
Η εταιρεία είχε υποβάλει αίτηση εισαγωγής στο άρθρο 99, η οποία ουδέποτε συζητήθηκε. «Οι τράπεζες δεν στήριξαν την εταιρεία» αναφέρουν πηγές της αγοράς και πλέον τα περιουσιακά στοιχεία ιστορικού ομίλου που ιδρύθηκε το 1962 θα βγουν σε πλειστηριασμό ώστε να ικανοποιηθούν εργαζόμενοι και πιστωτές.
Στις καλές εποχές τα δύο εργοστάσια είχαν αποτιμηθεί στα 60 εκατ ευρώ έκαστο αλλά η μεγάλη πτώση της εγχώριας ζήτησης για προϊόντα ξυλείας λόγω της καθίζησης της οικοδομής και οι αθρώες εισαγωγές οδήγησαν την εταιρεία σε αδιέξοδο.
Ούτε ο όμιλος της Alfa Wood από τη Λάρισα που εξαγόρασε το 2010 τη ΣΕΛΜΑΝ για την «αναστήσει» δεν τα κατάφερε και μάλιστα τώρα αντιμετωπίζει και ο ίδιος ανάλογες δυσκολίες αν και προς το παρών δεν έχει προσφύγει στο άρθρο 99.