Να επενδύσουν στην Ελλάδα και στον τουρισμό κάλεσε τα μέλη του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μελβούρνης (HACCI) η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας την Τρίτη στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αυστραλία.

H υπουργός επισήμανε τα νομοθετικά μέτρα για τη διευκόλυνση των επενδύσεων που έχει λάβει η κυβέρνηση και τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις είχαν θετικές επιπτώσεις στον εγχώριο τουριστικό τομέα. «Το 2013 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για την τουριστική κίνηση της χώρας, καθώς μαζί με τους επιβάτες κρουαζιέρας, ξεπέρασε τα 20 εκατ. επισκέπτες», δήλωσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι το 2014 θα είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Η κυρία Κεφαλογιάννη είχε επίσης επαφέςμε την εκπρόσωπο της Πολιτειακής Βουλής κυρία Christine Fyffe, τον πρόεδρο της Γερουσίας κ. Bruce Atkinson και ομογενείς γερουσιαστές και βουλευτές, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις δυο χώρες και τους παραδοσιακούς στενούς δεσμούς φιλίας.
Η τουριστική προβολή της Ελλάδας στην Αυστραλία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού με εκπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών της Αυστραλίας, καθώς η ίδια αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, ανταλλάσσοντας απόψεις για την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων και τον προγραμματισμό ταξιδίων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παρών στις συναντήσεις ήταν και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης,, ο οποίος παρουσίασε τις προωθητικές δράσεις του Οργανισμού.

Αντίστοιχα, οι τρόποι συνεργασίας για την προώθηση της Ελλάδας στην τουριστική αγορά της Αυστραλίας, όπως φεστιβάλ γαστρονομίας, κινηματογράφου, θεάτρου, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, ήταν το θέμα της συνάντησης της κυρίας Κεφαλογιάννη και με το προεδρείο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης. Επίσης η υπουργός παραβρέθηκε σε εκδήλωση για τη συνεργασία του Hellenic Μuseum με το μουσείο Μπενάκη, στην οποία παρόντες ήταν ο πρωθυπουργός της Βικτώριας κ. Denis Napthine, τοπικοί υπουργοί και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.