Με προϊόντα και λύσεις υψηλής τεχνολογίας που αλλάζουν την καθημερινότητα των καταναλωτών πορεύεται το 2014 στην Ελλάδα η Samsung Electronics Hellas, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Τσούνγκσουν Λι. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα στη χώρα μας περισσότερους από 150 εργαζομένους και συνεργάτες και επενδύει στην ελληνική αγορά, ενώ αναγνωρίζει ότι το 2014 αποτελεί έτος ανακατατάξεων που παρουσιάζει αισιόδοξα σημάδια για την οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Λι, στα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας ο καταναλωτής αναζητεί καινοτόμα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που έχουν ουσιαστική εφαρμογή στην καθημερινότητά του. «Ο έλληνας καταναλωτής είναι επιφυλακτικός και οι αποφάσεις του για αγορά στον συγκεκριμένο κλάδο είναι στοχευμένες. Παρ’ όλα αυτά, αν ένα προϊόν προσφέρει προστιθέμενη αξία και διευκολύνει την καθημερινότητά του, είναι διατεθειμένος να το «αγκαλιάσει»».

«Αποτέλεσμα αυτής της κατεύθυνσης είναι και το Galaxy S5, το οποίο συνδυάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που έχουν περισσότερη σημασία για τους καταναλωτές»
λέει και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά όπως η εύκολη χρήση κάμερας για επαγγελματικό αποτέλεσμα σε φωτογραφίες και βίντεο, η υποστήριξη και οι συμβουλές στον τομέα της άθλησης, η ταχύτητα για γρήγορο download και η προστασία από σκόνη και νερό.
Λίγες εβδομάδες μετά την παγκόσμια διάθεση του Galaxy S5 το ελληνικό κοινό «αγκάλιασε» το νέο τηλέφωνο. «Η ως τώρα πορεία τού Galaxy S5 στην ελληνική αγορά δείχνει ότι θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένη από εκείνη του Galaxy S4» σχολιάζει.
Νέες προτάσεις


«Το κινητό τηλέφωνο παύει να αποτελεί πλέον απλά ένα μέσο επικοινωνίας και φτάνει να γίνεται ακόμη και μέσο για τη διαχείριση οικιακών συσκευών. Οι χρήστες ήδη μπορούν να διαχειρίζονται από μακριά οποιαδήποτε συμβατή συσκευή του σπιτιού τους, από ψυγεία και πλυντήρια ως τηλεοράσεις και κάμερες» τονίζει ο κ. Λι.
Στον τομέα των οικιακών συσκευών μιλάει για «νέες και καινοτόμες προτάσεις, όπως το ψυγείο Food Showcase και το έξυπνο πλυντήριο ρούχων WW9000» που προσφέρουν «μια γεύση από το έξυπνο σπίτι του μέλλοντος».
Ο επικεφαλής της Samsung στην Ελλάδα δίνει έμφαση στη νέα γενιά τηλεοράσεων, η οποία, όπως λέει, φέρνει μια καινούργια διάσταση στην ψυχαγωγία, με καθηλωτικής ευκρίνειας κυρτές τηλεοράσεις UHD, που ήρθαν για να επιβεβαιώσουν ότι η ζωή δεν είναι «επίπεδη». «Χάρη στον σχεδιασμό τους ανταποκρίνονται στο ανθρώπινο σύστημα οπτικής αναγνώρισης προσφέροντας μια πιο άνετη εμπειρία θέασης» εξηγεί. «Η παροχή UHD περιεχομένου για τη νέα σειρά UHD τηλεοράσεων θα δημιουργήσει ακόμη πιο απολαυστική εμπειρία θέασης. Με μεγάλο εύρος προϊόντων και υπηρεσιών σχετικών με την τοπική αγορά αναπτυσσόμαστε προσφέροντας παράλληλα λύσεις στους συνεργάτες μας και περισσότερες δυνατότητες για τους καταναλωτές μας» σχολιάζει ο κ. Λι.
Επιλογές


Παράδειγμα καινοτομίας αποτελεί η δυνατότητα για ηλεκτρονικές αγορές μέσω του Galaxy S5, χωρίς κωδικό και login, απλά με τη χρήση του finger print scanner της συσκευής και δαχτυλικού αποτυπώματος.

«Αυτό δεν αφορά μονάχα νέες συσκευές αλλά και τις δυνατότητες που έχουν και θα έχουν στο μέλλον οι συσκευές της Samsung για διάδραση μεταξύ τους. Κύριο χαρακτηριστικό των συσκευών είναι η συνδεσιμότητα που προσφέρει πολλές και διαφορετικές επιλογές, από το να χειρίζεσαι την τηλεόρασή σου χρησιμοποιώντας το κινητό σου ως τηλεκοντρόλ ως το να ενεργοποιείς το πλυντήριο ρούχων ενώ είσαι στον δρόμο. Το οικοσύστημα της Samsung προσφέρει πολλές δυνατότητες που σίγουρα στο μέλλον δεν θα πάψουν να μας εκπλήσσουν»
επισημαίνει.
Παράλληλα η εταιρεία έχει λανσάρει μια πλούσια γκάμα επαγγελματικών ολοκληρωμένων λύσεων για τις ανάγκες των ξενοδοχείων, του λιανεμπορίου, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών και της ψυχαγωγίας. Οι B2B λύσεις περιλαμβάνουν προηγμένα προϊόντα τεχνολογίας, όπως ξενοδοχειακές τηλεοράσεις, επαγγελματικές οθόνες (large format displays), video walls, εκτυπωτές, καθώς και μια πλήρη σειρά επαγγελματικών λύσεων για θέρμανση και ψύξη, σημειώνει.
Μάλιστα τονίζει ότι η Samsung προσφέρει digital after sale υπηρεσίες, όπως η εφαρμογή Samsung Smart Tutor για smartphones και tablets, μέσω της οποίας τεχνικός εκπρόσωπος της Samsung μπορεί «απομακρυσμένα» να συνδεθεί με τη συσκευή του χρήστη για να παρουσιάσει λειτουργίες, να διαγνώσει και να επιλύσει τυχόν προβλήματα και να βελτιώσει την απόδοση της συσκευής. Αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρονται και για τις τηλεοράσεις Samsung. Ο επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα επισημαίνει ότι τα προϊόντα «είναι αποτελέσματα εκτενών ερευνών που πραγματοποιούνται στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης της Samsung Electronics Co., για τη λειτουργία των οποίων επενδύεται το 9% του συνολικού κύκλου εργασιών της παγκοσμίως κάθε χρόνο». Το 25% του ανθρώπινου δυναμικού εργάζεται στην έρευνα και ανάπτυξη.
Ο κ. Λι ξεκαθαρίζει ότι στην παρούσα φάση η εταιρεία δεν σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί στο λιμάνι του Πειραιά. «Η Samsung Electronics επέλεξε να ιδρύσει το γραφείο της στην Ελλάδα το 2011, σε μια αρκετά δύσκολη οικονομική συγκυρία, και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 150 εργαζομένους και συνεργάτες. Επενδύει διαρκώς στην ελληνική αγορά μέσω προγραμμάτων της και έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα».


«Ψηφιακές τάξεις» σε ελληνικά σχολεία

  • Στις δράσεις του κοινωνικού έργου της εταιρείας είναι τα προγράμματα «Launching People», που δίνουν τη δυνατότητα «σε τέσσερις συνανθρώπους μας να αποδείξουν πως η τεχνολογία μπορεί να κάνει τα όνειρά τους πραγματικότητα», και το «Hope for Youth», το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων ανθρώπων, του πολιτισμού και του αθλητισμού.
  • Ακόμη τρέχουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Imagine Peace» και «Respecting Diversity», το Εργαστήριο Τεχνολογίας στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης και η δημιουργία σύγχρονων «Ψηφιακών τάξεων» (Smart schools) σε ελληνικά σχολεία.
  • Οι «Ψηφιακές τάξεις» είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2013 και ωφελεί ήδη περισσότερους από 2.000 μαθητές. «Στόχος μας για το 2014 είναι να επεκτείνουμε το πρόγραμμα και να προσφέρουμε τα απαραίτητα ψηφιακά εφόδια σε ακόμη περισσότερους μαθητές» επισημαίνει ο κ. Λι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ